Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto orzechowe Z... mikrofalówki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="adrijah" data-source="post: 740716" data-attributes="member: 4081"><p>Okazuje się, że moja mikrofalówka radzi sobie z pieczeniem lepiej niż mój piekarnik, ale to taki drobny szczegół. </p><p></p><p>Ciasto jest świetne, ma fajną skorupkę z wierzchu, w środku jest miękkie, lekko rozpływające się w ustach. Pycha.</p><p></p><p>składniki:</p><p>- 250g czekolady</p><p>- 45g orzechów laskowych</p><p>- 45g orzechów włoskich (odpuściłam je sobie i dałam 2x więcej laskowych)</p><p>- 45g migdałów</p><p>- 170g cukru</p><p>- 1 łyżka mąki</p><p>- 240g masła</p><p>- 4 jaja</p><p>- 125g cukru waniliowego</p><p>- 1 szczypta soli</p><p></p><p>Posiekać orzechy. Pokroić na drobne kawałki czekoladę i umieścić w plastikowym pojemniku (dołączonym do mikrofalówki), dodać 1 łyżkę wody i topić na maksymalnej mocy, przez 2 minuty. Stopniowo dodawać masło, dobrze mieszając. Oddzielić żółtka od białek, dodawać po jednym żółtku do czekolady ciągle mieszając. Dodać cukier, cukier waniliowy, orzechy i mąkę. Ubić na sztywno białka i dodać szczyptę soli. Dodać delikatnie do masy. Wyłożyć masę na posmarowany masłem talerz Crisp i piec przy użyciu funkcji Crisp przez 9 minut, następnie piec przy użyciu mikrofali o mocy 650W przez kolejne 4 minuty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adrijah, post: 740716, member: 4081"] Okazuje się, że moja mikrofalówka radzi sobie z pieczeniem lepiej niż mój piekarnik, ale to taki drobny szczegół. Ciasto jest świetne, ma fajną skorupkę z wierzchu, w środku jest miękkie, lekko rozpływające się w ustach. Pycha. składniki: - 250g czekolady - 45g orzechów laskowych - 45g orzechów włoskich (odpuściłam je sobie i dałam 2x więcej laskowych) - 45g migdałów - 170g cukru - 1 łyżka mąki - 240g masła - 4 jaja - 125g cukru waniliowego - 1 szczypta soli Posiekać orzechy. Pokroić na drobne kawałki czekoladę i umieścić w plastikowym pojemniku (dołączonym do mikrofalówki), dodać 1 łyżkę wody i topić na maksymalnej mocy, przez 2 minuty. Stopniowo dodawać masło, dobrze mieszając. Oddzielić żółtka od białek, dodawać po jednym żółtku do czekolady ciągle mieszając. Dodać cukier, cukier waniliowy, orzechy i mąkę. Ubić na sztywno białka i dodać szczyptę soli. Dodać delikatnie do masy. Wyłożyć masę na posmarowany masłem talerz Crisp i piec przy użyciu funkcji Crisp przez 9 minut, następnie piec przy użyciu mikrofali o mocy 650W przez kolejne 4 minuty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto orzechowe Z... mikrofalówki
Top
Bottom