Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto pomaranczowo-migdalowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1409219" data-attributes="member: 1142"><p>dla Trzkasienki:</p><p></p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 srednia pomarancza, ze skorka (najlepiej organic )</strong></p><p><strong>175g masla, miekkiego</strong></p><p><strong>135g jasnego muscovado (orginalny przepis: 175g cukru)</strong></p><p><strong>3 jajka</strong></p><p><strong>175g maki ze spulchniaczami (lub na kazde 200g maki zwyklej -1 lyzeczka proszku do pieczenia)</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki sody</strong></p><p><strong>50g mielonych migdalow</strong></p><p></p><p>Pomarancze pokroilam na czastki (nalezy rowniez pozbyc sie pestek) wrzucilam do blendera i zmiksowalam. W misce ukrecilam maslo z cukrem na puszysta i lekka mase. Dodalam stopniowo po jednym jajku, za kazdy razem dobrze mieszajac. Make przesialam z soda i dodalam ja do masy maslanej. Wmieszalam mielone migdaly i zmiksowana pomarancze. Calosc przelozylam do okraglej foremki tortowej o srednicy 23cm (wysmarowanej uprzednio maslem i wylozonej papierem do pieczenia). Pieklam w piecu rozgrzanym do 190C ok. 30 min. Mimo , ze ciasto jest bardzo wilgotne, po nakluciu, patyczek powinien byc suchy. Ciasto studzilam wolno w piecu z otwartymi do polowy drzwiami przez 1/2 godziny. Nastepnie na kratce. Szczegolnie pyszne nastepnego dnia. Przed podaniem posypalam cukrem pudrem.</p><p></p><p>Zdjecia ciasta sa <a href="http://palcelizac.blogspot.co.uk/2008/02/pomaranczowomigdalowo.html" target="_blank">tutaj</a>, bo przepis oryginalnie pojawil sie na blogu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1409219, member: 1142"] dla Trzkasienki: [B] 1 srednia pomarancza, ze skorka (najlepiej organic ) 175g masla, miekkiego 135g jasnego muscovado (orginalny przepis: 175g cukru) 3 jajka 175g maki ze spulchniaczami (lub na kazde 200g maki zwyklej -1 lyzeczka proszku do pieczenia) 1/2 lyzeczki sody 50g mielonych migdalow[/B] Pomarancze pokroilam na czastki (nalezy rowniez pozbyc sie pestek) wrzucilam do blendera i zmiksowalam. W misce ukrecilam maslo z cukrem na puszysta i lekka mase. Dodalam stopniowo po jednym jajku, za kazdy razem dobrze mieszajac. Make przesialam z soda i dodalam ja do masy maslanej. Wmieszalam mielone migdaly i zmiksowana pomarancze. Calosc przelozylam do okraglej foremki tortowej o srednicy 23cm (wysmarowanej uprzednio maslem i wylozonej papierem do pieczenia). Pieklam w piecu rozgrzanym do 190C ok. 30 min. Mimo , ze ciasto jest bardzo wilgotne, po nakluciu, patyczek powinien byc suchy. Ciasto studzilam wolno w piecu z otwartymi do polowy drzwiami przez 1/2 godziny. Nastepnie na kratce. Szczegolnie pyszne nastepnego dnia. Przed podaniem posypalam cukrem pudrem. Zdjecia ciasta sa [URL="http://palcelizac.blogspot.co.uk/2008/02/pomaranczowomigdalowo.html"]tutaj[/URL], bo przepis oryginalnie pojawil sie na blogu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto pomaranczowo-migdalowe
Top
Bottom