Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto pomaranczowo-migdalowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1409348" data-attributes="member: 1142"><p>Wlasnie przypomnialam sobie o jeszcze jednym ciescie, ktore pieklam, w sumie niedawno, to jest bez maki. Dopisuje, moze sie przyda:</p><p></p><p></p><p><strong>2 pomarancze</strong></p><p><strong>5 jaj, temp. pokojowa</strong></p><p><strong>250g mielonych migdalow, maczki migdalowej</strong></p><p><strong>220g cukru drobnego</strong></p><p><strong>1 lyzeczka proszku do pieczenia</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Piec 180C. Blaszka 22cm, wysmarowana maslem i spod wylozony papierem do pieczenia.</p><p></p><p>Cale pomarancze wlozyc do rondla, wlac wody , aby je zakryla i gotowac przez 1 godzine. Odcedzic i zostawic do ostygniecia.</p><p>Pokroic pomarancze na czastki (zrobic to w jakims naczyniu aby zachowac soki), wyjac pestki, zmiksowac dobrze.</p><p>Ubic jaja az dobrze powieksza objetosc, dodac pomaranczowa mase i soki, make migdalowa, cukier , proszek, wymieszac delikatnie, ale dosc dokladnie i wlac mase do formy. Piec 1 1/4 godz. Studzic w formie, nastepnie wyjac z blaszki i dokonczyc studzenie na kratce. </p><p></p><p>Posypac cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1409348, member: 1142"] Wlasnie przypomnialam sobie o jeszcze jednym ciescie, ktore pieklam, w sumie niedawno, to jest bez maki. Dopisuje, moze sie przyda: [B]2 pomarancze 5 jaj, temp. pokojowa 250g mielonych migdalow, maczki migdalowej 220g cukru drobnego 1 lyzeczka proszku do pieczenia [/B] Piec 180C. Blaszka 22cm, wysmarowana maslem i spod wylozony papierem do pieczenia. Cale pomarancze wlozyc do rondla, wlac wody , aby je zakryla i gotowac przez 1 godzine. Odcedzic i zostawic do ostygniecia. Pokroic pomarancze na czastki (zrobic to w jakims naczyniu aby zachowac soki), wyjac pestki, zmiksowac dobrze. Ubic jaja az dobrze powieksza objetosc, dodac pomaranczowa mase i soki, make migdalowa, cukier , proszek, wymieszac delikatnie, ale dosc dokladnie i wlac mase do formy. Piec 1 1/4 godz. Studzic w formie, nastepnie wyjac z blaszki i dokonczyc studzenie na kratce. Posypac cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto pomaranczowo-migdalowe
Top
Bottom