Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto porzeczkowe z bezą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elzunia" data-source="post: 1322340" data-attributes="member: 30485"><p>I ja robie to ciasto od wielu lat ale moje jest takie &quot;na codzien&quot; a wersja Oliweczki taka troche elegantsza (to dodatek bezyi rozdzielonych kolorow).</p><p> Moj spod to:</p><p> 25 dkg maki, </p><p>12 dkg masla (albo margaryny), </p><p>8 dkg cukru pudru, </p><p>cukier waniliowy, </p><p>2 zoltka,</p><p> 1 lyzeczka proszku do pieczenia, </p><p>1 lyzka mleka</p><p> i starta skorka z 1 cytryny</p><p>Starta skorka z cytryny nadaje fajny smak i zapach.</p><p>Podpiekam spod na jasno zloty kolor, wyciagam i klade na to cienka warstwe marmolady z czerwonej porzeczki. Nastepnie ubijam piane z 4 bialek z 15 dkg cukru pudru mieszam piane z 30 dkg oczyszczonej czerwonej porzeczki wykladam na podpieczone ciasto z marmolada i znowu do piekarnika (temp.180 st), podpiec na zloty kolor i to wszystko. Ciasto proste, szybkie i smaczne. jest kwaskowate , nadaje sie szczegolnie na upaly.</p><p>Moja wersja jest dobra dla tych, ktorzy wola cienkie spody.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elzunia, post: 1322340, member: 30485"] I ja robie to ciasto od wielu lat ale moje jest takie "na codzien" a wersja Oliweczki taka troche elegantsza (to dodatek bezyi rozdzielonych kolorow). Moj spod to: 25 dkg maki, 12 dkg masla (albo margaryny), 8 dkg cukru pudru, cukier waniliowy, 2 zoltka, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 1 lyzka mleka i starta skorka z 1 cytryny Starta skorka z cytryny nadaje fajny smak i zapach. Podpiekam spod na jasno zloty kolor, wyciagam i klade na to cienka warstwe marmolady z czerwonej porzeczki. Nastepnie ubijam piane z 4 bialek z 15 dkg cukru pudru mieszam piane z 30 dkg oczyszczonej czerwonej porzeczki wykladam na podpieczone ciasto z marmolada i znowu do piekarnika (temp.180 st), podpiec na zloty kolor i to wszystko. Ciasto proste, szybkie i smaczne. jest kwaskowate , nadaje sie szczegolnie na upaly. Moja wersja jest dobra dla tych, ktorzy wola cienkie spody. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto porzeczkowe z bezą
Top
Bottom