Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO "TĘCZA"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="edyta4" data-source="post: 647570" data-attributes="member: 6860"><p>TĘCZA</p><p></p><p>Ciasto I: </p><p>8 żółtek, </p><p>3 jajka, </p><p>8 łyżek cukru. </p><p>Ubić. </p><p>Dodać 8 łyżek mąki, łyżeczkę proszku. Upiec. </p><p>Przekroić na pół.</p><p></p><p>Ciasto II:</p><p>7 białek, 8 łyżek cukru ubić. </p><p>Dodać 8 łyżek mąki, łyżeczkę proszku, 1/2 szkl maku suchego. </p><p></p><p>Krem:</p><p>ubić 3 małe kremówki, podzielić na pół. </p><p>Do jednej części dodać galaretkę zieloną (rozpuszczoną w szklance wody). Na koniec dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody. </p><p>Do drugiej dać czerwoną galaretkę i tak samo reszta.</p><p></p><p>1. Połowa jasnego biszkoptu.</p><p>2. Masa zielona.</p><p>3. Ciasto z makiem. </p><p>4. Masa czerwona.</p><p>5. Polewa.</p><p></p><p>Aha, blaszka 25x40cm. I jeszcze jedno - Renia, dzięki za przepis (Renia to moja koleżanka jeszcze z liceum - kiedy to było!)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="edyta4, post: 647570, member: 6860"] TĘCZA Ciasto I: 8 żółtek, 3 jajka, 8 łyżek cukru. Ubić. Dodać 8 łyżek mąki, łyżeczkę proszku. Upiec. Przekroić na pół. Ciasto II: 7 białek, 8 łyżek cukru ubić. Dodać 8 łyżek mąki, łyżeczkę proszku, 1/2 szkl maku suchego. Krem: ubić 3 małe kremówki, podzielić na pół. Do jednej części dodać galaretkę zieloną (rozpuszczoną w szklance wody). Na koniec dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody. Do drugiej dać czerwoną galaretkę i tak samo reszta. 1. Połowa jasnego biszkoptu. 2. Masa zielona. 3. Ciasto z makiem. 4. Masa czerwona. 5. Polewa. Aha, blaszka 25x40cm. I jeszcze jedno - Renia, dzięki za przepis (Renia to moja koleżanka jeszcze z liceum - kiedy to było!) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO "TĘCZA"
Top
Bottom