Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto rabarbarowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 260822" data-attributes="member: 15"><p>Przepis pochodzi ze strony: <a href="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0156.htm" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0156.htm</a></p><p></p><p><u><strong>Ciasto rabarbarowe</strong></u></p><p></p><p><strong>250g</strong> maki</p><p><strong>1/4 lyzeczki</strong> proszku do pieczenia</p><p><strong>125g</strong> margaryny</p><p><strong>100g</strong> cukru</p><p><strong>1</strong> jajko</p><p><strong>1 lyzka</strong> bulki tartej</p><p><strong>500g</strong> rabarbaru</p><p><strong>5</strong> jajek</p><p><strong>250g</strong> cukru</p><p><strong>1 torebka</strong> sosu waniliowego w proszku np. <a href="http://www.marions-kochbuch.de/index/0502.htm" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de/index/0502.htm</a></p><p><strong>8g</strong> cukru waniliowego</p><p></p><p>Z maki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru i 1 jajka zagniesc kruche ciasto.</p><p>Polowe blachy wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta, nastepnie wylozyc kruchym ciastem i ponakluwac je widelcem. Z folii aluminiowej zrobic brakujacy brzeg blaszki, ktory przytrzyma ciasto od srodkowej strony (latwiej chyba uzyc po prostu mniejszej blaszki, jesli sie takowa ma )</p><p></p><p>Zoltka ubic z 125g cukru i sosem waniliowym w proszku. Dodac drobno pokrojony rabarbar. Mase rozlozyc na ciescie. Piekarnik rozgrzac do 200°, blache wsunac na drugi poziom od dolu i piec ciasto 30 min. W miedzyczasie ubic na sztywno bialka z 125g cukru i cukrem waniliowym; trzymac w chlodzie. Po 30min. pieczenia, rozsmarowac rownomiernie piane na ciescie i piec jeszcze 8 min. Piana powinna byc jasnobrazowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 260822, member: 15"] Przepis pochodzi ze strony: [URL="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0156.htm"]http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0156.htm[/URL] [U][B]Ciasto rabarbarowe[/B][/U] [B]250g[/B] maki [B]1/4 lyzeczki[/B] proszku do pieczenia [B]125g[/B] margaryny [B]100g[/B] cukru [B]1[/B] jajko [B]1 lyzka[/B] bulki tartej [B]500g[/B] rabarbaru [B]5[/B] jajek [B]250g[/B] cukru [B]1 torebka[/B] sosu waniliowego w proszku np. [URL="http://www.marions-kochbuch.de/index/0502.htm"]http://www.marions-kochbuch.de/index/0502.htm[/URL] [B]8g[/B] cukru waniliowego Z maki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru i 1 jajka zagniesc kruche ciasto. Polowe blachy wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta, nastepnie wylozyc kruchym ciastem i ponakluwac je widelcem. Z folii aluminiowej zrobic brakujacy brzeg blaszki, ktory przytrzyma ciasto od srodkowej strony (latwiej chyba uzyc po prostu mniejszej blaszki, jesli sie takowa ma ) Zoltka ubic z 125g cukru i sosem waniliowym w proszku. Dodac drobno pokrojony rabarbar. Mase rozlozyc na ciescie. Piekarnik rozgrzac do 200°, blache wsunac na drugi poziom od dolu i piec ciasto 30 min. W miedzyczasie ubic na sztywno bialka z 125g cukru i cukrem waniliowym; trzymac w chlodzie. Po 30min. pieczenia, rozsmarowac rownomiernie piane na ciescie i piec jeszcze 8 min. Piana powinna byc jasnobrazowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto rabarbarowe
Top
Bottom