Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ciasto serowe z nadzieniem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="martyna22a" data-source="post: 898601" data-attributes="member: 13902"><p>Przepis stad <a href="http://www.povarenok.ru/recipes/show/17437/" target="_blank">http://www.povarenok.ru/recipes/show/17437/</a> przetlumaczylam i zrobilam, wyszlo bardzo dobre, cos w smaku pomiedzy pizza a ciastem francuskim warto sie przekonac </p><p></p><p>miekka margaryna 100g</p><p>serek typu philadelphia 100g</p><p>tarkowany ser zolty 70g</p><p>maka 1,5 szklanki</p><p>suche drozdze - lyzeczka</p><p>goraca woda- 3 lyzki</p><p>nadzienie: pieczony kurczak (rozdrobniony) lub kielbasa, szynka, parowka, groszek, co kto lubi, moze byc nawet bez niczego, ja robilam z szynka, bekonem i kukurydza z puszki</p><p>sol- szczypta (ja nie dawalam)</p><p></p><p>Miekka margaryne wymieszac z serkiem , dodac wode, przemieszac dodac tarty ser zolty, dokladnie wymieszac, ja mieszalam lyzka, na wierzch przesiac make,dodac drozdze, wyrobic, mozna mikserem ja wyrabialam reka, ciasto sie klei ale nie dosypywac zbyt wiele maki poniewaz przy walkowaniu bedziemy podsypywac. Stolnice oproszyc maka i rozwalkowac ciasto na okolo centymetr, zlozyc na pol i znowu na pol (jak nalesnik), powtorzyc ta czynnosc 6-7 razy za kazdym razem oproszajac stolnice maka zeby ciasto nie przywieralo.Przy ostatnim razie polozyc na ciescie farsz ponownie zlozyc na cztery, nakryc scierka i zostawic na okolo godzine. Pozniej rozwalkowac na okolo 2 cm i pociac na kwadraciki (3cm) ulozyc na blaszce wylozonej papierem, nakryc i poczekac jeszcze 15 min, w tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni, kwadraciki posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec okolo 30min do uzyskania zlotego koloru, po wyjeciu trzeba dac im lekko ostygnac. Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="martyna22a, post: 898601, member: 13902"] Przepis stad [URL="http://www.povarenok.ru/recipes/show/17437/"]http://www.povarenok.ru/recipes/show/17437/[/URL] przetlumaczylam i zrobilam, wyszlo bardzo dobre, cos w smaku pomiedzy pizza a ciastem francuskim warto sie przekonac miekka margaryna 100g serek typu philadelphia 100g tarkowany ser zolty 70g maka 1,5 szklanki suche drozdze - lyzeczka goraca woda- 3 lyzki nadzienie: pieczony kurczak (rozdrobniony) lub kielbasa, szynka, parowka, groszek, co kto lubi, moze byc nawet bez niczego, ja robilam z szynka, bekonem i kukurydza z puszki sol- szczypta (ja nie dawalam) Miekka margaryne wymieszac z serkiem , dodac wode, przemieszac dodac tarty ser zolty, dokladnie wymieszac, ja mieszalam lyzka, na wierzch przesiac make,dodac drozdze, wyrobic, mozna mikserem ja wyrabialam reka, ciasto sie klei ale nie dosypywac zbyt wiele maki poniewaz przy walkowaniu bedziemy podsypywac. Stolnice oproszyc maka i rozwalkowac ciasto na okolo centymetr, zlozyc na pol i znowu na pol (jak nalesnik), powtorzyc ta czynnosc 6-7 razy za kazdym razem oproszajac stolnice maka zeby ciasto nie przywieralo.Przy ostatnim razie polozyc na ciescie farsz ponownie zlozyc na cztery, nakryc scierka i zostawic na okolo godzine. Pozniej rozwalkowac na okolo 2 cm i pociac na kwadraciki (3cm) ulozyc na blaszce wylozonej papierem, nakryc i poczekac jeszcze 15 min, w tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni, kwadraciki posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec okolo 30min do uzyskania zlotego koloru, po wyjeciu trzeba dac im lekko ostygnac. Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ciasto serowe z nadzieniem*
Top
Bottom