Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto szampańskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 60894" data-attributes="member: 48"><p>Przepis, pochodzi z ''Poradnika Domowego''z 1993 roku. Przepis sprawdzony i prosty, ciasto wychodzi pyszne, piekłam go wiele razy.</p><p></p><p>Ciasto szampańskie </p><p></p><p>4 jajka </p><p>2,5 szklanki mąki </p><p>3/4 szklanki oleju (ja dodaję połowę szklanki) </p><p>szklanka cukru (w przepisie półtorej, ale to według mnie za dużo) </p><p>3/4 szklanki szampana lub białego wina </p><p>cukier waniliowy lub zapach </p><p>1/5 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p></p><p>Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać szampan. Wymieszac z pianą z białek.Upiec w keksówce. </p><p>Ciasto wychodzi lekkie i puszyste. Czasami dodaję też rodzynki do ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 60894, member: 48"] Przepis, pochodzi z ''Poradnika Domowego''z 1993 roku. Przepis sprawdzony i prosty, ciasto wychodzi pyszne, piekłam go wiele razy. Ciasto szampańskie 4 jajka 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju (ja dodaję połowę szklanki) szklanka cukru (w przepisie półtorej, ale to według mnie za dużo) 3/4 szklanki szampana lub białego wina cukier waniliowy lub zapach 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać szampan. Wymieszac z pianą z białek.Upiec w keksówce. Ciasto wychodzi lekkie i puszyste. Czasami dodaję też rodzynki do ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto szampańskie
Top
Bottom