Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto toffi -bez pieczenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miranka" data-source="post: 164781" data-attributes="member: 670"><p>Przejrzałam , chyba nie ma tego przepisu.</p><p>Moje ulubione ciasto, bez pieczenia </p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 1/2 paczki krakersów</p><p>3 paczki herbatników</p><p>4 żółtka</p><p>1 litr mleka</p><p>1 masło roślinne</p><p>1 szklanka mąki krupczatki</p><p>1 puszka mleka słodzonego skondensowanego</p><p>1 gorzka czekolada</p><p>1/2 l śmietany kremówki</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>2 łyżki cukru pudru</p><p></p><p>Puszkę mleka gotujemy na małym ogniu 2-3 godz.</p><p></p><p>3 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru i masło roślinne zagotować.</p><p>Do gotującej się masy dodać dokładnie wymieszane mikserem -1szklankę mleka+1 szkalnkę mąki krupczatki +4 żółtka.</p><p>Mieszając gotować wszystko razem na małym ogniu przez chwilę, aż powstanie masa budyniowa.</p><p>Na brytfannie układamy herbatniki, na to wykładamy masę budyniową, na to układamy krakersy i wylewamy ugotowaną i przestudzoną masę toffi.</p><p>Znów układamy krakersy, a na nie wykładamy bitą śmietanę.</p><p>Śmiertanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.</p><p>Bitą śmietanę posypujemy startą gorzką czekoladą.</p><p>Ciasto robimy dzień przed spożyciem.</p><p></p><p>Warstwy:</p><p>herbatniki</p><p>masa budyniowa</p><p>krakersy</p><p>masa toffi</p><p>krakersy</p><p>bita śmietana</p><p>starta czekolada</p><p></p><p>Ciasto toffi występuje też w wersji z ciastem pieczonym.</p><p>Dla mnie to na krakersach jest delikatniejsze i smaczniejsze.</p><p>Smacznego </p><p>Mirka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miranka, post: 164781, member: 670"] Przejrzałam , chyba nie ma tego przepisu. Moje ulubione ciasto, bez pieczenia Składniki: 1 1/2 paczki krakersów 3 paczki herbatników 4 żółtka 1 litr mleka 1 masło roślinne 1 szklanka mąki krupczatki 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego 1 gorzka czekolada 1/2 l śmietany kremówki 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Puszkę mleka gotujemy na małym ogniu 2-3 godz. 3 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru i masło roślinne zagotować. Do gotującej się masy dodać dokładnie wymieszane mikserem -1szklankę mleka+1 szkalnkę mąki krupczatki +4 żółtka. Mieszając gotować wszystko razem na małym ogniu przez chwilę, aż powstanie masa budyniowa. Na brytfannie układamy herbatniki, na to wykładamy masę budyniową, na to układamy krakersy i wylewamy ugotowaną i przestudzoną masę toffi. Znów układamy krakersy, a na nie wykładamy bitą śmietanę. Śmiertanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Bitą śmietanę posypujemy startą gorzką czekoladą. Ciasto robimy dzień przed spożyciem. Warstwy: herbatniki masa budyniowa krakersy masa toffi krakersy bita śmietana starta czekolada Ciasto toffi występuje też w wersji z ciastem pieczonym. Dla mnie to na krakersach jest delikatniejsze i smaczniejsze. Smacznego Mirka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto toffi -bez pieczenia
Top
Bottom