Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto toffi -bez pieczenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jolka8" data-source="post: 959274" data-attributes="member: 11142"><p>To moje ulubine ciasto.</p><p> Ostatnio z krakersami lajkonika.2 warstwy.</p><p>Ja uzywam gotowej karpatki, bez gotowania, tylko dodaje więcej mleka, czyli 0,5 litra.</p><p> A jak się ją wymiesza z niewielka ilościa ubitej śmietany, to krem poezja.</p><p>Uzwam też budyniu gotowego, Na 0,5 lira budyniu dodaje dodatkowo 2 płaskie łyzki pszennej maki.</p><p> Tłuszcz olewam bo tuczy.</p><p>Druga warstwa, to krem krówka z niewielka ilościa masy krówkowej. W sumie mniej słodkie.</p><p> Na to juz bez krakersów bita śmietana, posypana płatkami migdałowymi Poezja.</p><p></p><p>Ostatnio zaczęłam robić ciasto, i okazało się , ze masy krówkowej brak.</p><p> Do kremu jogurtowego dodałam truskawek,a własciwie sosu truskawkowego z lidla, który jest bardzo aromatyczny.</p><p></p><p>Ciasto było, lekkie świeze i wielka blache wchłonieto natychmiast.</p><p></p><p> Polecam bo naprawdę warto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jolka8, post: 959274, member: 11142"] To moje ulubine ciasto. Ostatnio z krakersami lajkonika.2 warstwy. Ja uzywam gotowej karpatki, bez gotowania, tylko dodaje więcej mleka, czyli 0,5 litra. A jak się ją wymiesza z niewielka ilościa ubitej śmietany, to krem poezja. Uzwam też budyniu gotowego, Na 0,5 lira budyniu dodaje dodatkowo 2 płaskie łyzki pszennej maki. Tłuszcz olewam bo tuczy. Druga warstwa, to krem krówka z niewielka ilościa masy krówkowej. W sumie mniej słodkie. Na to juz bez krakersów bita śmietana, posypana płatkami migdałowymi Poezja. Ostatnio zaczęłam robić ciasto, i okazało się , ze masy krówkowej brak. Do kremu jogurtowego dodałam truskawek,a własciwie sosu truskawkowego z lidla, który jest bardzo aromatyczny. Ciasto było, lekkie świeze i wielka blache wchłonieto natychmiast. Polecam bo naprawdę warto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto toffi -bez pieczenia
Top
Bottom