Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto twarogowe na pizze lub tartę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 89332" data-attributes="member: 69"><p>Ciasto jest pyszne, robi sie je kilka minut i smakuje wyśmienicie. Sprawdziłam jej już wielkokrotnie (przepis z "Smaczna kuchnia - pizze i tarty wegetariańskie"):</p><p></p><p>125 g twarogu (chudego, ale wilgotnego)</p><p>5 łyżek oleju</p><p>5 łyżek mleka</p><p>sól</p><p>200 g mąki</p><p>1/2 torebki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Twaróg osączyć (jeśli bardzo wilgotny), utrzeć z olejem, mlekiem i szczyptą soli (można mikserem). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i, ucierając mikserem, stopniowo dodawać do masy twarogowej. Pod koniec moga być problemy z mikserwaniem, wtedy ugniatam je recznie, ale jest bardzo plastycznie i robi się to błyskawicznie. Gotowe ciasto wyłożyć na wysmarowana blaszkę, tortownicę itp.</p><p>Ta ilośc ciasta wystarcza na forme do tarty/tortownicę o średnicy 24-26 cm.</p><p>Ciasto jest delikatnie kruche i chrupiące, leciutko kwaskowe, jest wyczuwalne, ale nie za grube, zawsze wychodzi.</p><p>Ja z niego robię i spód do pizzy i dół do tarty, przy czym nie trzeba go podpiekać przed nałożeniem farszu.</p><p>Polecam i życzę smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 89332, member: 69"] Ciasto jest pyszne, robi sie je kilka minut i smakuje wyśmienicie. Sprawdziłam jej już wielkokrotnie (przepis z "Smaczna kuchnia - pizze i tarty wegetariańskie"): 125 g twarogu (chudego, ale wilgotnego) 5 łyżek oleju 5 łyżek mleka sól 200 g mąki 1/2 torebki proszku do pieczenia Twaróg osączyć (jeśli bardzo wilgotny), utrzeć z olejem, mlekiem i szczyptą soli (można mikserem). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i, ucierając mikserem, stopniowo dodawać do masy twarogowej. Pod koniec moga być problemy z mikserwaniem, wtedy ugniatam je recznie, ale jest bardzo plastycznie i robi się to błyskawicznie. Gotowe ciasto wyłożyć na wysmarowana blaszkę, tortownicę itp. Ta ilośc ciasta wystarcza na forme do tarty/tortownicę o średnicy 24-26 cm. Ciasto jest delikatnie kruche i chrupiące, leciutko kwaskowe, jest wyczuwalne, ale nie za grube, zawsze wychodzi. Ja z niego robię i spód do pizzy i dół do tarty, przy czym nie trzeba go podpiekać przed nałożeniem farszu. Polecam i życzę smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto twarogowe na pizze lub tartę
Top
Bottom