- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wg Kuchni
175 g białej czekolady rozpuścić na parze.
125 g masła utrzeć z 225 g cukru.
250 ml mleka wymieszać z „pestkami” wanilii, 4 białkami i szczyptą soli.
Dodać do masy maślano cukrowej. Dodać 300 g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wmieszać rozpuszczoną czekoladę i miksować jeszcze minutę.
Wlać do formy (23 c0 wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą
Piec ok. 45 min w 180 stopniach.
Polewa: 225 g białej czekolady rozpuścić na parze, dodać ok. 100 ml śmietany
kremówki i sok z 1/2 cytryny (+ ew. „pestki wanilii)
pierwsze to resztki
)) dla dziecka.. ozdobione ciemną czekoladą, wiórkami i lentilkami
drugie to wersja prawie oryginalna
175 g białej czekolady rozpuścić na parze.
125 g masła utrzeć z 225 g cukru.
250 ml mleka wymieszać z „pestkami” wanilii, 4 białkami i szczyptą soli.
Dodać do masy maślano cukrowej. Dodać 300 g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wmieszać rozpuszczoną czekoladę i miksować jeszcze minutę.
Wlać do formy (23 c0 wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą
Piec ok. 45 min w 180 stopniach.
Polewa: 225 g białej czekolady rozpuścić na parze, dodać ok. 100 ml śmietany
kremówki i sok z 1/2 cytryny (+ ew. „pestki wanilii)
pierwsze to resztki


drugie to wersja prawie oryginalna

Ostatnią edycję dokonał moderator: