Ciasto w polewie z białej czekolady

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
wg Kuchni

175 g białej czekolady rozpuścić na parze.
125 g masła utrzeć z 225 g cukru.
250 ml mleka wymieszać z „pestkami” wanilii, 4 białkami i szczyptą soli.
Dodać do masy maślano cukrowej. Dodać 300 g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wmieszać rozpuszczoną czekoladę i miksować jeszcze minutę.
Wlać do formy (23 c0 wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą
Piec ok. 45 min w 180 stopniach.

Polewa: 225 g białej czekolady rozpuścić na parze, dodać ok. 100 ml śmietany
kremówki i sok z 1/2 cytryny (+ ew. „pestki wanilii)

pierwsze to resztki
icon_smile.gif
)) dla dziecka.. ozdobione ciemną czekoladą, wiórkami i lentilkami
038463dcdb63d4fe625591228cb6aaea-869001.jpg


drugie to wersja prawie oryginalna

z9by5QulWj7a5c3a2X.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
a zółtka sa czy nie potrzebne ?
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy