Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto wiorkowe babci Katrin
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 1418671" data-attributes="member: 3"><p>rzadko wpisuje przepis na ciasta, tym musze sie podzielic!!</p><p></p><p>przyniosla Katrin ciasto na roczek swojego synka Eryka, ja nie ciastowa jestem, a na to sie rzucilam, zjadlam trzy kawalki i musialam sie powstrzymac aby cos zostalo dla innych</p><p>zrobilam i ja to ciasto na roczek mojego Davida, nie wyszlo mi taaaakie doskonale jak Katrin, ale w smaku bylo super</p><p></p><p>chetnie dziele sie przepisem:</p><p><strong>Ciasto-spod</strong></p><p>250g masla</p><p>300g maki</p><p>250g cukru</p><p>50g kakao</p><p>3 jajka</p><p>250g kwasnej smietany</p><p>1 lyzeczka sody</p><p>wszystko ladnie zmieszac na gladka mase, wylac na blache i piec przy 175 stopniach 15-20 minut, ostudzic i oblozyc mandarynkami z puszki(ja mialam takie dwie male puszki) ale bylo troszke malo</p><p></p><p><strong>masa</strong></p><p>1 paczka budyniu waniliowego ugotowana na niecalej ilosci 500ml mleka(tzn.troche mniej niz 500ml) i 3 lyzkach cukru pudru-ostudzic budyn i utrzec krem dodajac 250g masla</p><p>dac mase na ciasto z mandarynkami</p><p></p><p><strong>wiorki</strong></p><p>100g masla</p><p>100g cukru</p><p>stopic na patelni i dodac</p><p>200g wiorkow kokosowych</p><p>ladnie &quot;smazyc&quot; az sie stana lekko brazowe, uwaga nie za brazowe!! ostudzic i posypac tym ciasto</p><p></p><p>to wszystko!</p><p>ciasto jest pyszne, takie pulchne, wilgotne i soczyste</p><p></p><p>szkoda ze nie mam zdjecia, ale moze sie ktos skusi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 1418671, member: 3"] rzadko wpisuje przepis na ciasta, tym musze sie podzielic!! przyniosla Katrin ciasto na roczek swojego synka Eryka, ja nie ciastowa jestem, a na to sie rzucilam, zjadlam trzy kawalki i musialam sie powstrzymac aby cos zostalo dla innych zrobilam i ja to ciasto na roczek mojego Davida, nie wyszlo mi taaaakie doskonale jak Katrin, ale w smaku bylo super chetnie dziele sie przepisem: [B]Ciasto-spod[/B] 250g masla 300g maki 250g cukru 50g kakao 3 jajka 250g kwasnej smietany 1 lyzeczka sody wszystko ladnie zmieszac na gladka mase, wylac na blache i piec przy 175 stopniach 15-20 minut, ostudzic i oblozyc mandarynkami z puszki(ja mialam takie dwie male puszki) ale bylo troszke malo [B]masa[/B] 1 paczka budyniu waniliowego ugotowana na niecalej ilosci 500ml mleka(tzn.troche mniej niz 500ml) i 3 lyzkach cukru pudru-ostudzic budyn i utrzec krem dodajac 250g masla dac mase na ciasto z mandarynkami [B]wiorki[/B] 100g masla 100g cukru stopic na patelni i dodac 200g wiorkow kokosowych ladnie "smazyc" az sie stana lekko brazowe, uwaga nie za brazowe!! ostudzic i posypac tym ciasto to wszystko! ciasto jest pyszne, takie pulchne, wilgotne i soczyste szkoda ze nie mam zdjecia, ale moze sie ktos skusi [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto wiorkowe babci Katrin
Bottom