Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto wyjątkowe-pomarańczowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Monsai" data-source="post: 805456" data-attributes="member: 7416"><p>Ciasto:</p><p>150g miękkiego masła lub margaryny</p><p>150 g cukru</p><p>1 op cukru waniliowego</p><p>szczypta soli</p><p>otarta skórka z pomarańczy</p><p>3 jajka</p><p>150 g mąki pszennej</p><p>1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>Ponch do nasączania:</p><p>125 ml soku z pomarańczy z odrobina skórki z niej startej i odrobiną skórki z cytryny</p><p>75 g cukru</p><p>cukier puder</p><p></p><p>Masło utrzeć stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę.Gdy powstanie jednolita masa, dodawać po jednym jajku.</p><p>Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać, ucierając dodawać po łyżce masy maślano-jajecznej.</p><p>Nałozyć ciasto do podłużnej formy z okragłym dnem (30x11cm) Piec około 45 min w 180-190 st.C</p><p></p><p>Na ponch wymieszać sok z cukrem i skórkami, podgrzać by dobrze rozpuścił się cukier, przestudzić. Ciasto ponakłuwać gęsto patyczkiem i pędzelkiem nasączać ciasto, z każdej strony.</p><p>Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Monsai, post: 805456, member: 7416"] Ciasto: 150g miękkiego masła lub margaryny 150 g cukru 1 op cukru waniliowego szczypta soli otarta skórka z pomarańczy 3 jajka 150 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ponch do nasączania: 125 ml soku z pomarańczy z odrobina skórki z niej startej i odrobiną skórki z cytryny 75 g cukru cukier puder Masło utrzeć stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę.Gdy powstanie jednolita masa, dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać, ucierając dodawać po łyżce masy maślano-jajecznej. Nałozyć ciasto do podłużnej formy z okragłym dnem (30x11cm) Piec około 45 min w 180-190 st.C Na ponch wymieszać sok z cukrem i skórkami, podgrzać by dobrze rozpuścił się cukier, przestudzić. Ciasto ponakłuwać gęsto patyczkiem i pędzelkiem nasączać ciasto, z każdej strony. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto wyjątkowe-pomarańczowe
Top
Bottom