Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Wyszywanka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 916233" data-attributes="member: 1215"><p>[ATTACH=full]47295[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p>Zadziwiająco dobre ciasto! Nie spodziewałam się, że będzie takie smaczne. Wiele smaków (krem, powidła, orzechy) łączy sie w naprawde dobrą kompozycję.</p><p></p><p>Uwagi moje:</p><p></p><p>Nie piekłam w dwóch foremkach a w jednej piekarnikowej płaskiej, potem przekroiłam na pół. Ciasta wałkowac sie nie da, trzeba rozsmarować na blasze. Na wszelki wypadek podłożyłam papier do pieczenia i dobrze zrobiłam. Ciemne ciasto zamrozic sie szybko nie chciało, w związku z czym o starciu na tarce nie było mowy, przecisnęłam raczej przez otwory tarki, stąd warstwa ciemna dość nieregularna. Niestety dość dużo roboty, ale efekt wynagradza trud. </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 916233, member: 1215"] [ATTACH=full]47295[/ATTACH] Zadziwiająco dobre ciasto! Nie spodziewałam się, że będzie takie smaczne. Wiele smaków (krem, powidła, orzechy) łączy sie w naprawde dobrą kompozycję. Uwagi moje: Nie piekłam w dwóch foremkach a w jednej piekarnikowej płaskiej, potem przekroiłam na pół. Ciasta wałkowac sie nie da, trzeba rozsmarować na blasze. Na wszelki wypadek podłożyłam papier do pieczenia i dobrze zrobiłam. Ciemne ciasto zamrozic sie szybko nie chciało, w związku z czym o starciu na tarce nie było mowy, przecisnęłam raczej przez otwory tarki, stąd warstwa ciemna dość nieregularna. Niestety dość dużo roboty, ale efekt wynagradza trud. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Wyszywanka
Top
Bottom