Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 504502" data-attributes="member: 2980"><p>Przepis pochodzi z Kanady, a jest autorstwa cioci mojego meza. Ciasto pieknie pachnie wanilia i jest bardzo smaczne! </p><p></p><p><em>4 lub 5 calych jaj</em></p><p><em>1 maly kubek (filizanka) cukru </em>- autorka przepisu uzywa zwykle miarki kanadyjskiej, wiec nie potrafila powiedziec ile gram, ani ml, ale na pewno mniej niz 250 ml</p><p></p><p>Ubijamy dobrze mikserem, nastepnie cienkim strumieniem wlewamy:</p><p> <em>1 maly kubek oleju (jesli dodamy 5 jaj to mozemy zmniejszyc ilosc oleju), caly czas ubijamy.</em></p><p></p><p>Nastepnie dodajemy:</p><p> <em>2 lyzeczki aromatu waniliowego,</em></p><p> <em>1 lyzeczke cynamonu.</em></p><p></p><p><em>2 male kubki maki pszennej razowej</em></p><p><em>1 lyzeczka proszku do pieczenia</em></p><p><em>1 lyzeczka sody oczyszczonej</em></p><p>Dodajemy stopniowo do ciasta, caly czas ubijajac, na koncu dodajemy :</p><p></p><p><em>2 male kubki utarkowanej cukini (ze skorka, na tarce o duzych otworach)</em></p><p></p><p>Przekladamy do duzej keksowki wysmarowanej maslem lub olejem i wysypanej maka.</p><p>Pieczemy w temp. okolo 180&ordm;.</p><p></p><p>Zaleta tego ciasta jest to, ze jest malo pracochlonne i robi sie bardzo szybko. Pieklismy wczoraj, zdjecia ponizej:</p><p></p><p>[ATTACH=full]10407[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]10408[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 504502, member: 2980"] Przepis pochodzi z Kanady, a jest autorstwa cioci mojego meza. Ciasto pieknie pachnie wanilia i jest bardzo smaczne! [I]4 lub 5 calych jaj 1 maly kubek (filizanka) cukru [/I]- autorka przepisu uzywa zwykle miarki kanadyjskiej, wiec nie potrafila powiedziec ile gram, ani ml, ale na pewno mniej niz 250 ml Ubijamy dobrze mikserem, nastepnie cienkim strumieniem wlewamy: [I]1 maly kubek oleju (jesli dodamy 5 jaj to mozemy zmniejszyc ilosc oleju), caly czas ubijamy.[/I] Nastepnie dodajemy: [I]2 lyzeczki aromatu waniliowego, 1 lyzeczke cynamonu.[/I] [I]2 male kubki maki pszennej razowej 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka sody oczyszczonej[/I] Dodajemy stopniowo do ciasta, caly czas ubijajac, na koncu dodajemy : [I]2 male kubki utarkowanej cukini (ze skorka, na tarce o duzych otworach)[/I] Przekladamy do duzej keksowki wysmarowanej maslem lub olejem i wysypanej maka. Pieczemy w temp. okolo 180º. Zaleta tego ciasta jest to, ze jest malo pracochlonne i robi sie bardzo szybko. Pieklismy wczoraj, zdjecia ponizej: [ATTACH=full]10407[/ATTACH] [ATTACH=full]10408[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z cukinią
Top
Bottom