Ciasto z dżemem a la piernik
Składniki
2 szklanki mąki,
3 jaja,
pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki,
po szklance cukru i mleka,
pół szklanki oleju,
cukier waniliowy,
po łyżeczce cynamonu, sody i kakao
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć ciasto do
natłuszczonej blaszki, posypanej tartą bułką. Piec
40 min.
Wdzięczna bym była gdyby ktoś to ciasto zrobił i podzielił się wrażeniami. O smak mi nie chodzi bo to takie zwyczajniutkie ciasto, ale przepis podałam na FK i komuś wyszła breja. Ja robiłam 3 razy i wyszło. Ech, chyba sama jutro jeszcze spróbuję.
Składniki
2 szklanki mąki,
3 jaja,
pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki,
po szklance cukru i mleka,
pół szklanki oleju,
cukier waniliowy,
po łyżeczce cynamonu, sody i kakao
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć ciasto do
natłuszczonej blaszki, posypanej tartą bułką. Piec
40 min.
Wdzięczna bym była gdyby ktoś to ciasto zrobił i podzielił się wrażeniami. O smak mi nie chodzi bo to takie zwyczajniutkie ciasto, ale przepis podałam na FK i komuś wyszła breja. Ja robiłam 3 razy i wyszło. Ech, chyba sama jutro jeszcze spróbuję.