Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z jabłkami, bardzo smaczne.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Miłka" data-source="post: 294505" data-attributes="member: 1529"><p>Jabłecznik</p><p></p><p>Ciasto:</p><p></p><p>250 g cukru pudru [można dać mniej]</p><p>300 g mąki pszennej</p><p>5 jaj</p><p>1 masło</p><p>6 łyżek kwaśnej śmietany</p><p>1 proszek do pieczenia [mały]</p><p>3 łyżki kakao</p><p></p><p>Jabłka przygotować wcześniej, aby ostygły.</p><p></p><p>2 kg jabłek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać łyżkę masła, jeden cukier waniliowy i bakalie [np. rodzynki, skórka pomarańczowa. Trochę poddusić, przestudzić. </p><p></p><p>Wykonanie ciasta:</p><p></p><p>Żółtka + cukier + masło utrzeć, dodawać stopniowo śmietanę, aż powstanie jednolita masa, pianę ubić z białek, dodać do masy i na górę mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, gdy będzie za gęste, dodać 2-3 łyżki śmietany. Ciasto ciemne dajemy na spód, następnie jabłka i ciasto jasne. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku [185 st, około 50 min.]. Po upieczeniu górę można posypać cukrem pudrem.</p><p>Zdjęcie poniżej:</p><p><a href="http://free.of.pl/l/lukasz.f/img/jab.JPG" target="_blank">http://free.of.pl/l/lukasz.f/img/jab.JPG</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Miłka, post: 294505, member: 1529"] Jabłecznik Ciasto: 250 g cukru pudru [można dać mniej] 300 g mąki pszennej 5 jaj 1 masło 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 proszek do pieczenia [mały] 3 łyżki kakao Jabłka przygotować wcześniej, aby ostygły. 2 kg jabłek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać łyżkę masła, jeden cukier waniliowy i bakalie [np. rodzynki, skórka pomarańczowa. Trochę poddusić, przestudzić. Wykonanie ciasta: Żółtka + cukier + masło utrzeć, dodawać stopniowo śmietanę, aż powstanie jednolita masa, pianę ubić z białek, dodać do masy i na górę mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, gdy będzie za gęste, dodać 2-3 łyżki śmietany. Ciasto ciemne dajemy na spód, następnie jabłka i ciasto jasne. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku [185 st, około 50 min.]. Po upieczeniu górę można posypać cukrem pudrem. Zdjęcie poniżej: [URL="http://free.of.pl/l/lukasz.f/img/jab.JPG"]http://free.of.pl/l/lukasz.f/img/jab.JPG[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z jabłkami, bardzo smaczne.
Top
Bottom