Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z jabłkami i migdałami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gatita" data-source="post: 814356" data-attributes="member: 13494"><p>Składniki:</p><p>3 jajka </p><p>100 g cukru </p><p>125 g jogurtu naturalnego </p><p>1/2 esencji waniliowej </p><p>100 g mąki pszennej </p><p>100 g mąki razowej </p><p>1 opakowanie proszku do pieczenia </p><p>4 jabłka </p><p>100 g migdałów w płatkach </p><p>5 łyżek cukru brązowego</p><p></p><p>Jak przygotować:</p><p>1. Zmiksuj jajka z cukrem.</p><p>2. Dodaj jogurt i esencje. </p><p>3. Przesiej mąkę i razem z proszkiem do pieczenia dodaj do masy i wymieszaj.</p><p>4. Jabłka obierz, pokrój na 4 kawałki i wydrąż środki.</p><p>5. Dwa jabłka pokrój na plasterki i ze szczyptą cynamonu dodaj do masy i wymieszaj.</p><p>6. Wlej ciasto do okrągłej foremki silikonowej. </p><p>7. Pozostałe jabłka również pokrój na plasterki i ułóż na wierzchu. </p><p>8. Posyp cukrem brązowym i migdałami, piec 40 – 50 min., 180 stopni z termoobiegiem.</p><p></p><p>Pychotka, najlepiej smakuje lekko ciepłe !</p><p>Zaczerpnięte ze styczniowej &quot;Kuchni&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gatita, post: 814356, member: 13494"] Składniki: 3 jajka 100 g cukru 125 g jogurtu naturalnego 1/2 esencji waniliowej 100 g mąki pszennej 100 g mąki razowej 1 opakowanie proszku do pieczenia 4 jabłka 100 g migdałów w płatkach 5 łyżek cukru brązowego Jak przygotować: 1. Zmiksuj jajka z cukrem. 2. Dodaj jogurt i esencje. 3. Przesiej mąkę i razem z proszkiem do pieczenia dodaj do masy i wymieszaj. 4. Jabłka obierz, pokrój na 4 kawałki i wydrąż środki. 5. Dwa jabłka pokrój na plasterki i ze szczyptą cynamonu dodaj do masy i wymieszaj. 6. Wlej ciasto do okrągłej foremki silikonowej. 7. Pozostałe jabłka również pokrój na plasterki i ułóż na wierzchu. 8. Posyp cukrem brązowym i migdałami, piec 40 – 50 min., 180 stopni z termoobiegiem. Pychotka, najlepiej smakuje lekko ciepłe ! Zaczerpnięte ze styczniowej "Kuchni" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z jabłkami i migdałami
Top
Bottom