- Gru 14, 2006
- 21
- 0
- 0

Ciasto:
4 żółtka
3 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
1 margaryna
Zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki, żeby się schłodziło. Przygotować jabłka: 1 kg obranych jabłek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cukrem waniliowym i cynamonem.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Na cieście rozłożyć jabłka, wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 30 min.
Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę cukru. Po 30 min wyjąć szarlotkę, posmarować pianą i pokryć resztą ciasta - ja skubię i rozrzucam kawałki. Piec jeszcze ok. 15 min.
Smacznego!

