250g margaryny
2 szklanki cukru
6 jaj
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki mąki
4-5 duzych jabłek
Składniki na tortownicę o średnicy 30 cm.
Margarynę utarłam z cukrem, następnie dodawałam po 1 jajku i dalej ucierałam, dodałam proszek do pieczenia, makę i dokładnie wszystko połączyłam. Jabłka obrałam i podzieliłam na cząstki. Wylałam ciasto do tortownicy i poukładałam na wierzchu cząstki jabłek. Piekłam 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2 szklanki cukru
6 jaj
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki mąki
4-5 duzych jabłek
Składniki na tortownicę o średnicy 30 cm.
Margarynę utarłam z cukrem, następnie dodawałam po 1 jajku i dalej ucierałam, dodałam proszek do pieczenia, makę i dokładnie wszystko połączyłam. Jabłka obrałam i podzieliłam na cząstki. Wylałam ciasto do tortownicy i poukładałam na wierzchu cząstki jabłek. Piekłam 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.

