Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z karobem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 665269" data-attributes="member: 592"><p><strong>Ciasto z karobem </strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]22544[/ATTACH]</p><p>bardzo smaczne </p><p>125 g masła o temperaturze pokojowej</p><p>1 szklanka cukru(ja dałam 3/4 szklanki) pudru</p><p>1 łyżeczka esencji waniliowej</p><p>1 szklanka carobu-chleba świętojańskiego</p><p>1/2 szklanki gorącej wody</p><p>1 łyżeczka octu jabłkowego ,soku z cytryny lub octu winnego</p><p>1 szklanka kefiru,jogurtu lub mleka kwaśnego</p><p>1 i 2/3 szklanki mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka sody spożywczej ( ja dałam 1/2 łyżeczki)</p><p>szczypta soli</p><p>Masa</p><p>125 g masła </p><p>4 łyżki karobu-chleba świętojańskiego</p><p>2 łyżki gorącej wody</p><p>2 i 1/2 szklanki cukru-ja dałam <strong>jedną</strong> szklankę i tak ta masa wg mnie jest ciut za słodka </p><p>Sposób wykonania</p><p>Ubić masło z cukrem,połączyć w miseczce carob z gorącą wodą -wyjdzie taka skawalona stała masa,przestudzić i powoli ubijając dodawać do masła i cukru ,ubić.</p><p>Przesiać do miski mąkę ,sól, proszek i sodę i na zmianę z kefirem dodawać mieszaninę suchych do masy ,ubić</p><p>Na koniec dodać wanilię i ocet</p><p>Wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia małej(ok 20cm) formy i piec w 180 stopni ok 30 minut</p><p>Wystudzić i posmarować masą</p><p>Masa</p><p>Utrzeć masło z cukrem i dodać papkę z carobu i gorącej wody ( Ja dodałam też ok .1/4 szklanki mleka skondensowanego nie słodzonego ,wlewałam go powolutku cały czas ubijając krem)</p><p>[ATTACH=full]22543[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 665269, member: 592"] [B]Ciasto z karobem [/B] [ATTACH=full]22544[/ATTACH] bardzo smaczne 125 g masła o temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru(ja dałam 3/4 szklanki) pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 szklanka carobu-chleba świętojańskiego 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka octu jabłkowego ,soku z cytryny lub octu winnego 1 szklanka kefiru,jogurtu lub mleka kwaśnego 1 i 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody spożywczej ( ja dałam 1/2 łyżeczki) szczypta soli Masa 125 g masła 4 łyżki karobu-chleba świętojańskiego 2 łyżki gorącej wody 2 i 1/2 szklanki cukru-ja dałam [B]jedną[/B] szklankę i tak ta masa wg mnie jest ciut za słodka Sposób wykonania Ubić masło z cukrem,połączyć w miseczce carob z gorącą wodą -wyjdzie taka skawalona stała masa,przestudzić i powoli ubijając dodawać do masła i cukru ,ubić. Przesiać do miski mąkę ,sól, proszek i sodę i na zmianę z kefirem dodawać mieszaninę suchych do masy ,ubić Na koniec dodać wanilię i ocet Wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia małej(ok 20cm) formy i piec w 180 stopni ok 30 minut Wystudzić i posmarować masą Masa Utrzeć masło z cukrem i dodać papkę z carobu i gorącej wody ( Ja dodałam też ok .1/4 szklanki mleka skondensowanego nie słodzonego ,wlewałam go powolutku cały czas ubijając krem) [ATTACH=full]22543[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z karobem
Bottom