Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kokosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasia1302" data-source="post: 845544" data-attributes="member: 15234"><p>Składniki</p><p>BISZKOPT:</p><p>5 jajek</p><p>3/4szkl.cukru</p><p>3/4 szkl.maki pszennej</p><p>poltora lyzki maki ziemniaczanej</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p></p><p>KOKOS:</p><p>4 bialka</p><p>1szkl.cukru</p><p>20dk.kokosu</p><p>pol cytryny</p><p></p><p>SMIETANA:</p><p>1 litr smietany kremowki</p><p>brzoskwinie</p><p>6 lyzek cukru</p><p>4-5 lyzeczek zelatyne</p><p></p><p></p><p></p><p>BISZKOPT:</p><p>Zrobic z podanych skladnikow biszkopt.</p><p></p><p>KOKOS:</p><p>Bialka ubic na sztywno.Gdy juz beda sztywne dodawac powoli cukier dalej ubijajac.Jak juz bezie dobrze ubite to wsypac kokos i wcisnac pol cytryny,delikatnie wymieszac.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C okolo 30 min.</p><p></p><p>SMIETANA:</p><p>Kremowke ubic razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojic w kosteczke i dodac juz do ubitej smietany.Zelatyne rozpuscic w pol szkl.wody i wlac do smietany,dobrze wymieszac.</p><p></p><p></p><p></p><p>1.BISZKOPT</p><p>2.SMIETANA</p><p>3.KOKOS</p><p></p><p>NA KOKOS PRZY SCIAGANIU Z PAPIERU DO PIECZENIA TRZEBA UWARZAC BO LUBI SIE LAMAC!!!!!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasia1302, post: 845544, member: 15234"] Składniki BISZKOPT: 5 jajek 3/4szkl.cukru 3/4 szkl.maki pszennej poltora lyzki maki ziemniaczanej 2 lyzeczki proszku do pieczenia KOKOS: 4 bialka 1szkl.cukru 20dk.kokosu pol cytryny SMIETANA: 1 litr smietany kremowki brzoskwinie 6 lyzek cukru 4-5 lyzeczek zelatyne BISZKOPT: Zrobic z podanych skladnikow biszkopt. KOKOS: Bialka ubic na sztywno.Gdy juz beda sztywne dodawac powoli cukier dalej ubijajac.Jak juz bezie dobrze ubite to wsypac kokos i wcisnac pol cytryny,delikatnie wymieszac.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C okolo 30 min. SMIETANA: Kremowke ubic razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojic w kosteczke i dodac juz do ubitej smietany.Zelatyne rozpuscic w pol szkl.wody i wlac do smietany,dobrze wymieszac. 1.BISZKOPT 2.SMIETANA 3.KOKOS NA KOKOS PRZY SCIAGANIU Z PAPIERU DO PIECZENIA TRZEBA UWARZAC BO LUBI SIE LAMAC!!!!!!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kokosem
Top
Bottom