- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
Nie spotkałam tego ciasta tu a ja robię go już kilka lat może się komuś podoba
ciasto z kulkami
2 szkl maki
4 żółtka
1 margaryna
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
powidła lub inny dżem, rodzynki
brzoskwinie w syropie
2 galaretki
margarynę posiekać i dodać resztę składników bez kakao i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części do 1 dodać kakao. białe ciasto wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem , z ciemnego robić kulki dowolnej wielkości które nadziewamy rodzynkami i układamy na dżemie i piec w 180 stopniach jakieś 20-25 min(lepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem czy upieczone)
0,5l mleka
1 budyń karmelowy
1 łyżka mąaki pszennej
1 łyżeczka m.ziemniaczanej
3,4 szkl cukru
gotujemy budyń ,studzimy i ucieramy z 1 masłaem
formę w której piekłam ciasto wykładam folią na to układam placek i rozkładam masę ,układam brzoskwinie i zalewam galaretką.
ciasto z kulkami
2 szkl maki
4 żółtka
1 margaryna
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
powidła lub inny dżem, rodzynki
brzoskwinie w syropie
2 galaretki
margarynę posiekać i dodać resztę składników bez kakao i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części do 1 dodać kakao. białe ciasto wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem , z ciemnego robić kulki dowolnej wielkości które nadziewamy rodzynkami i układamy na dżemie i piec w 180 stopniach jakieś 20-25 min(lepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem czy upieczone)
0,5l mleka
1 budyń karmelowy
1 łyżka mąaki pszennej
1 łyżeczka m.ziemniaczanej
3,4 szkl cukru
gotujemy budyń ,studzimy i ucieramy z 1 masłaem
formę w której piekłam ciasto wykładam folią na to układam placek i rozkładam masę ,układam brzoskwinie i zalewam galaretką.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: