Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kulkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1091137" data-attributes="member: 21647"><p>Nie spotkałam tego ciasta tu a ja robię go już kilka lat może się komuś podoba</p><p></p><p> ciasto z kulkami</p><p>2 szkl maki </p><p>4 żółtka</p><p>1 margaryna</p><p>2 łyżki cukru pudru</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>3 łyżki kwaśnej śmietany</p><p>2 łyżki kakao</p><p>powidła lub inny dżem, rodzynki</p><p>brzoskwinie w syropie</p><p>2 galaretki</p><p>margarynę posiekać i dodać resztę składników bez kakao i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części do 1 dodać kakao. białe ciasto wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem , z ciemnego robić kulki dowolnej wielkości które nadziewamy rodzynkami i układamy na dżemie i piec w 180 stopniach jakieś 20-25 min(lepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem czy upieczone)</p><p>0,5l mleka</p><p>1 budyń karmelowy</p><p>1 łyżka mąaki pszennej</p><p>1 łyżeczka m.ziemniaczanej</p><p>3,4 szkl cukru </p><p>gotujemy budyń ,studzimy i ucieramy z 1 masłaem</p><p>formę w której piekłam ciasto wykładam folią na to układam placek i rozkładam masę ,układam brzoskwinie i zalewam galaretką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1091137, member: 21647"] Nie spotkałam tego ciasta tu a ja robię go już kilka lat może się komuś podoba ciasto z kulkami 2 szkl maki 4 żółtka 1 margaryna 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao powidła lub inny dżem, rodzynki brzoskwinie w syropie 2 galaretki margarynę posiekać i dodać resztę składników bez kakao i zagnieść ciasto ,podzielić na 2 części do 1 dodać kakao. białe ciasto wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem , z ciemnego robić kulki dowolnej wielkości które nadziewamy rodzynkami i układamy na dżemie i piec w 180 stopniach jakieś 20-25 min(lepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem czy upieczone) 0,5l mleka 1 budyń karmelowy 1 łyżka mąaki pszennej 1 łyżeczka m.ziemniaczanej 3,4 szkl cukru gotujemy budyń ,studzimy i ucieramy z 1 masłaem formę w której piekłam ciasto wykładam folią na to układam placek i rozkładam masę ,układam brzoskwinie i zalewam galaretką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kulkami
Bottom