Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z masą twarożkową.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="edyta4" data-source="post: 666957" data-attributes="member: 6860"><p>BISZKOPT Z MASĄ TWAROGOWĄ.</p><p></p><p>Upiec biszkopt z 4 jajek - każdy ma własny wypróbowany przepis, wszystko jedno czy będzie to jasne czy ciemne ciasto. Wystudzić.</p><p>Masa:</p><p>Zagotować 2 litry słodkiego mleka. </p><p>1 szkl kwaśnej śmietany ubić z 4 jajkami i wlać na gotujące mleko. </p><p>Mieszać cały czas, aż mleko się zwarzy i zrobi się &#8222;twaróg&#8221;. </p><p>Odcedzić na sito, wystudzić. </p><p>Zimny twaróg utrzeć z kostką Kasi i szkl cukru pudru. </p><p>Masą posmarować biszkopt, ułożyć dowolne owoce, zalać galaretką.</p><p>Przepis jest tak stary jak chyba świat, u mnie było to ciasto dyżurne od wielu lat, stosowane jako namiastka gotowego, kupowanego w proszku &quot;sernika na zimno&quot;.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="edyta4, post: 666957, member: 6860"] BISZKOPT Z MASĄ TWAROGOWĄ. Upiec biszkopt z 4 jajek - każdy ma własny wypróbowany przepis, wszystko jedno czy będzie to jasne czy ciemne ciasto. Wystudzić. Masa: Zagotować 2 litry słodkiego mleka. 1 szkl kwaśnej śmietany ubić z 4 jajkami i wlać na gotujące mleko. Mieszać cały czas, aż mleko się zwarzy i zrobi się „twaróg”. Odcedzić na sito, wystudzić. Zimny twaróg utrzeć z kostką Kasi i szkl cukru pudru. Masą posmarować biszkopt, ułożyć dowolne owoce, zalać galaretką. Przepis jest tak stary jak chyba świat, u mnie było to ciasto dyżurne od wielu lat, stosowane jako namiastka gotowego, kupowanego w proszku "sernika na zimno". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z masą twarożkową.
Top
Bottom