- Lis 27, 2005
- 858
- 0
- 0
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką
Nieudany biszkopt (udany też może być oczywiście
lub gotowe biszkopty)
1/3 l śmietany kremówki
3 galaretki (zielona, czerwona, pomarańczowa)
3 łyżki cukru
owoce
Biszkopt połamać na kawałki (ok. 4x4 cm).
Śmietanę z cukrem ubić, podzielić na 2 części.
Do każdej z nich dodać po 1 tężejącej galaretce.
Na blasze ułożyć warstwę biszkoptów (byle jak) i zalać ją śmietaną z zieloną galaretką.
Ułożyć znowu warstwę biszkoptu i zalać śmietaną z czerwoną galaretką.
Na gotowe już ciasto można ułożyć warstwę owoców i zalać je galaretką pomarańczową. Nie jest to jednak konieczne.

Nieudany biszkopt (udany też może być oczywiście
1/3 l śmietany kremówki
3 galaretki (zielona, czerwona, pomarańczowa)
3 łyżki cukru
owoce
Biszkopt połamać na kawałki (ok. 4x4 cm).
Śmietanę z cukrem ubić, podzielić na 2 części.
Do każdej z nich dodać po 1 tężejącej galaretce.
Na blasze ułożyć warstwę biszkoptów (byle jak) i zalać ją śmietaną z zieloną galaretką.
Ułożyć znowu warstwę biszkoptu i zalać śmietaną z czerwoną galaretką.
Na gotowe już ciasto można ułożyć warstwę owoców i zalać je galaretką pomarańczową. Nie jest to jednak konieczne.