Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z rabarbarem i serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anowid" data-source="post: 1289161" data-attributes="member: 3248"><p><span style="color: #A0522D"><u><strong>Ciasto z rabarbarem i serem</strong></u></span></p><p>ciasto pochodzi z książki &quot;Gotowanie przez cały rok. Dania na wiosnę&quot; </p><p></p><p><span style="color: #A0522D"><strong>Na ciasto</strong></span></p><p>140 g mąki pszennej</p><p>140 g płatków owsianych</p><p>80 g mielonych migdałów</p><p>200 g masła miękkiego</p><p>80 g cukru</p><p>1 jajko, 1 żółtko</p><p>Szczypta soli</p><p><span style="color: #A0522D"></span></p><p><span style="color: #A0522D"><strong>Na nadzienie</strong></span></p><p>600 g rabarbaru obranego</p><p>250 g sera białego</p><p>200 g cukru</p><p>1 łyżka maki pszennej</p><p>1 jajko, 1 białko</p><p>ź l wody</p><p>1/8 l śmietany do ubicia</p><p></p><p>Utrzeć w misce masło z cukrem i jajkami na puszystą masę. Następnie wmieszać do niej płatki owsiane, migdały, mąkę i sól. Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 min.</p><p>Wyłożyć ciastem natłuszczoną tortownicę (28 cm) wyciągając brzegi na wysokość 2 cm, ponakłuwać ciasto widelcem i piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.</p><p>Rabarbar pokroić na małe kawałki, włożyć do wody i razem ze 100 g cukru zagotować i odstawić do wystygnięcia, następnie odsączyć na sicie.</p><p>Ser wymieszać ze 100 g cukru, mąką, jajkami i delikatnie połączyć z bitą śmietaną.</p><p>Ostudzony rabarbar wykładamy na podpieczony spód, a na wierzch rozkładamy równomiernie masę serową. Ciasto można ozdobić kawałkami rabarbaru.</p><p>Piec 30 min w temperaturze 200 st. Po upieczeniu nie otwierać piekarnika, zostawić ciasto do ostygnięcia.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anowid, post: 1289161, member: 3248"] [COLOR=#A0522D][U][B]Ciasto z rabarbarem i serem[/B][/U][/COLOR] ciasto pochodzi z książki "Gotowanie przez cały rok. Dania na wiosnę" [COLOR=#A0522D][B]Na ciasto[/B][/COLOR] 140 g mąki pszennej 140 g płatków owsianych 80 g mielonych migdałów 200 g masła miękkiego 80 g cukru 1 jajko, 1 żółtko Szczypta soli [COLOR=#A0522D] [B]Na nadzienie[/B][/COLOR] 600 g rabarbaru obranego 250 g sera białego 200 g cukru 1 łyżka maki pszennej 1 jajko, 1 białko ź l wody 1/8 l śmietany do ubicia Utrzeć w misce masło z cukrem i jajkami na puszystą masę. Następnie wmieszać do niej płatki owsiane, migdały, mąkę i sól. Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 min. Wyłożyć ciastem natłuszczoną tortownicę (28 cm) wyciągając brzegi na wysokość 2 cm, ponakłuwać ciasto widelcem i piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. Rabarbar pokroić na małe kawałki, włożyć do wody i razem ze 100 g cukru zagotować i odstawić do wystygnięcia, następnie odsączyć na sicie. Ser wymieszać ze 100 g cukru, mąką, jajkami i delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Ostudzony rabarbar wykładamy na podpieczony spód, a na wierzch rozkładamy równomiernie masę serową. Ciasto można ozdobić kawałkami rabarbaru. Piec 30 min w temperaturze 200 st. Po upieczeniu nie otwierać piekarnika, zostawić ciasto do ostygnięcia. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z rabarbarem i serem
Top
Bottom