Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z wiśniami z mąki razowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 106852" data-attributes="member: 15"><p><u><strong>Ciasto z wisniami z maki razowej</strong></u></p><p></p><p><strong>200g</strong> masla</p><p><strong>180g </strong>cukru </p><p><strong>1</strong> cukier waniliowy</p><p>otarta skorka z 1 cytryny</p><p><strong>1</strong> lyzka mleka</p><p><strong>4 </strong>jajka</p><p><strong>250g </strong>maki pszennej pelnoziarnistej</p><p><strong>2 lyzeczki</strong> proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>maslo do wysmarowania formy</p><p><strong>40g</strong> platkow migdalowych</p><p><strong>40g</strong> cukru</p><p><strong>800g</strong> wisni z kompotu</p><p></p><p><strong>2 lyzki</strong> marmolady morelowej</p><p></p><p></p><p>Miekkie maslo, cukier, cukier waniliowy, sol, skorke z cytryny i mleko ukrecic na gladka puszysta mase. Dodac jajka, make, proszek do pieczenia i dobrze wymieszac.</p><p>Dno okraglej formy wysmarowac maslem,posypac cukrem i platkami migdalowymi. Nastepnie wylac na nie ciasto. Wisnie odsaczyc z kompotu.</p><p>Kilka odlozyc na bok, reszte powtykac w ciasto.</p><p>Piec w temp. 175° ok. 45 min. </p><p>Nastepnie lekko przestudzic. Marmolade morelowa 2 min. na slabym ogniu gotowac, mozna przetrzec przez sitko, ale nie trzeba koniecznie i wysmarowac nia ciasto. Udekorowac pozostalymi wisniami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 106852, member: 15"] [U][B]Ciasto z wisniami z maki razowej[/B][/U] [B]200g[/B] masla [B]180g [/B]cukru [B]1[/B] cukier waniliowy otarta skorka z 1 cytryny [B]1[/B] lyzka mleka [B]4 [/B]jajka [B]250g [/B]maki pszennej pelnoziarnistej [B]2 lyzeczki[/B] proszku do pieczenia szczypta soli maslo do wysmarowania formy [B]40g[/B] platkow migdalowych [B]40g[/B] cukru [B]800g[/B] wisni z kompotu [B]2 lyzki[/B] marmolady morelowej Miekkie maslo, cukier, cukier waniliowy, sol, skorke z cytryny i mleko ukrecic na gladka puszysta mase. Dodac jajka, make, proszek do pieczenia i dobrze wymieszac. Dno okraglej formy wysmarowac maslem,posypac cukrem i platkami migdalowymi. Nastepnie wylac na nie ciasto. Wisnie odsaczyc z kompotu. Kilka odlozyc na bok, reszte powtykac w ciasto. Piec w temp. 175° ok. 45 min. Nastepnie lekko przestudzic. Marmolade morelowa 2 min. na slabym ogniu gotowac, mozna przetrzec przez sitko, ale nie trzeba koniecznie i wysmarowac nia ciasto. Udekorowac pozostalymi wisniami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z wiśniami z mąki razowej
Top
Bottom