Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z zurawinami i orzechami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1514098" data-attributes="member: 1142"><p>Proste ciasto w ktorym mozna zutylizowac zalegajace w lodowce zurawiny. Ciasto jest wilgotne i malo slodkie. Aby bylo nieco slodsze dodalam <a href="https://www.google.co.uk/search?q=silver+spoon+mini+fudge+chunks&rlz=1C1CHFX_en-GBGB556GB556&oq=silver+spoon+mini&aqs=chrome.2.69i57j0l2j69i60j0l2.10151j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#q=silver+spoon+mini+fudge+chunks&safe=active&tbm=shop&spd=979519005485812337" target="_blank">kawalki fudge</a>, ktore w trakcie pieczenia apetycznie sie rozpuszczaja.</p><p><strong></strong></p><p><strong>2 szklanki maki zwyklej</strong></p><p><strong>3/4 szklanki drobnego cukru</strong></p><p><strong>11/2 lyzeczki proszku do pieczenia</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki sody</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki soli</strong></p><p><strong>3/4 szklanki siekanych orzechow wloskich</strong></p><p><strong>1 szklanke swiezych zurawin, kazdy owoc na pol</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3/4 szklanki soku pomaranczowego</strong></p><p><strong>1/4 szklanki stopionego masla</strong></p><p><strong>1 jajko</strong></p><p><strong>1 lyzka startej skorki z pomaranczy</strong></p><p><strong>kilka kropli ekstraktu naturalnego z pomaranczy</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>dodatkowo garsc kawalkow fudge, ktore mozna pominac</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Piec rozgrzalam do 175C. Foremke 20x10cm, wysmarowalam maslem i wylozylam papierem do pieczenia.</p><p></p><p>W misce polaczylam wszystkie suche produkty, dodalam orzechy i zurawine, kawalki fudge i wymieszalam energicznie potrzasajac miska.</p><p>W szklanym naczyniu stopilam w mikrofali maslo, dodalam sok z pomaranczy, wymieszalam, po czym wmieszalam jajko, skorke i ekstrakt. Plynne dodalam do suchych i niedbale wymieszalam.</p><p></p><p>Ciasto, dosc geste, wylozylam do foremki, wyrownalam wierzch i wstawilam do nagrzanego pieca. Pieklam 55 minut. Wyjelam z pieca, studzilam najpierw 10 min w formce, potem na kratce.</p><p></p><p>Ciasto jest wilgotne, szczelnie zawiniete w folie po calkowitym wystudzeniu, dlugo pozostaje swieze.</p><p></p><p>Przepis dostalam od kolegi, ktory piecze ciasto z roznymi owocami i orzechami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1514098, member: 1142"] Proste ciasto w ktorym mozna zutylizowac zalegajace w lodowce zurawiny. Ciasto jest wilgotne i malo slodkie. Aby bylo nieco slodsze dodalam [URL="https://www.google.co.uk/search?q=silver+spoon+mini+fudge+chunks&rlz=1C1CHFX_en-GBGB556GB556&oq=silver+spoon+mini&aqs=chrome.2.69i57j0l2j69i60j0l2.10151j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#q=silver+spoon+mini+fudge+chunks&safe=active&tbm=shop&spd=979519005485812337"]kawalki fudge[/URL], ktore w trakcie pieczenia apetycznie sie rozpuszczaja. [B] 2 szklanki maki zwyklej 3/4 szklanki drobnego cukru 11/2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki sody 1/2 lyzeczki soli 3/4 szklanki siekanych orzechow wloskich 1 szklanke swiezych zurawin, kazdy owoc na pol 3/4 szklanki soku pomaranczowego 1/4 szklanki stopionego masla 1 jajko 1 lyzka startej skorki z pomaranczy kilka kropli ekstraktu naturalnego z pomaranczy dodatkowo garsc kawalkow fudge, ktore mozna pominac [/B] Piec rozgrzalam do 175C. Foremke 20x10cm, wysmarowalam maslem i wylozylam papierem do pieczenia. W misce polaczylam wszystkie suche produkty, dodalam orzechy i zurawine, kawalki fudge i wymieszalam energicznie potrzasajac miska. W szklanym naczyniu stopilam w mikrofali maslo, dodalam sok z pomaranczy, wymieszalam, po czym wmieszalam jajko, skorke i ekstrakt. Plynne dodalam do suchych i niedbale wymieszalam. Ciasto, dosc geste, wylozylam do foremki, wyrownalam wierzch i wstawilam do nagrzanego pieca. Pieklam 55 minut. Wyjelam z pieca, studzilam najpierw 10 min w formce, potem na kratce. Ciasto jest wilgotne, szczelnie zawiniete w folie po calkowitym wystudzeniu, dlugo pozostaje swieze. Przepis dostalam od kolegi, ktory piecze ciasto z roznymi owocami i orzechami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z zurawinami i orzechami
Top
Bottom