Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z zurawinami i orzechami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1514208" data-attributes="member: 1142"><p>Zurawiny zawsze daje swieze i przypuszczam, ze krojone sa na pol nie ze wzgledu na wielkosc (choc prawda jest, ze moje sa duze, amerykanskie), ale wydaje mi sie po to by nie pekaly. Na przyklad swieze zurawiny w trakcie gotowania sosu zurawinowego do indyka, ktory w istocie jest dzemem), pekaja i trudno powiedziec czy tak samo beda eksplodowac w ciescie i jesli tak to w jakim stopniu wplynie to na strukture ciasta.</p><p></p><p>Rozmrozilabym na wszelki wypadek i pociela na pol.</p><p></p><p></p><p>Jesli chodzi o fudge, to jest to moj dodatek i oryginalnie w przepisie go nie ma. Te kawalki sa male 5mm i twarde w dotyku. W trakcie pieczenia zamieniaja sie w takie kieszonki toffee, pyszne. Mysle, ze krowkami mozna je zastapic.</p><p>Konkretnie dalam takie <a href="http://www.lawsonshop.co.uk/product/silver-spoon-mini-fudge-chunks-85g" target="_blank">mini fudge</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1514208, member: 1142"] Zurawiny zawsze daje swieze i przypuszczam, ze krojone sa na pol nie ze wzgledu na wielkosc (choc prawda jest, ze moje sa duze, amerykanskie), ale wydaje mi sie po to by nie pekaly. Na przyklad swieze zurawiny w trakcie gotowania sosu zurawinowego do indyka, ktory w istocie jest dzemem), pekaja i trudno powiedziec czy tak samo beda eksplodowac w ciescie i jesli tak to w jakim stopniu wplynie to na strukture ciasta. Rozmrozilabym na wszelki wypadek i pociela na pol. Jesli chodzi o fudge, to jest to moj dodatek i oryginalnie w przepisie go nie ma. Te kawalki sa male 5mm i twarde w dotyku. W trakcie pieczenia zamieniaja sie w takie kieszonki toffee, pyszne. Mysle, ze krowkami mozna je zastapic. Konkretnie dalam takie [URL="http://www.lawsonshop.co.uk/product/silver-spoon-mini-fudge-chunks-85g"]mini fudge[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z zurawinami i orzechami
Bottom