Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cielaczek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 462113" data-attributes="member: 3338"><p>Ciasto:</p><p></p><p>2 jajka</p><p>1 szk. mleka</p><p>1 szk.cukru</p><p>2 szk.mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>2 łyżki kakao</p><p>3/4 szk.oleju</p><p></p><p>Składniki razem zmiksowac i wylac na blache ciasto jest rzadkie </p><p></p><p></p><p>Masa serowa:</p><p></p><p>50-60 dag twarogu (powinien być bardziej mokry niż suchy)</p><p>3 jajka</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>1 łyżeczka cukru waniliowego </p><p>1 szk. cukru</p><p>Wg uznania można dodać rodzynki</p><p></p><p>Twaróg zmielic lub przepuscic przez prase do ziemniaków-jest to szybszy sposób dodać pozostałe składniki i wymieszać, masa powinna być raczej rzadka, tak żeby się lała z łyżki, w zależności od wilgotności twarogu, jak jest za bardzo suchy mozna dodac jeszcze jedno jajko lub trochę mleka.</p><p>Tak przygotowaną masę łyżką w postaci kleksów wykładać na ciasto.</p><p>Całość piec z temp.180 stopni przez około 50 minut.</p><p>Po upieczeniu ciasto można zygzakami polać np.gotową czekoladą, wg uznania.</p><p>I jeszcze jedna uwaga: w przepisie podaje w cieście i masie serowej po 1 szk.cukru, osobiście zmniejszam jego ilość do 3/4 szk., wydaje mi się wtedy w sam raz słodkie, ale to kwestia gustu.</p><p> </p><p>Przepis nie jest mojego autorstwa ale uznałam że muszę sie nim z Wami podzielic poniewaz ciasto jest pyszne i szybkie w przygotowaniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 462113, member: 3338"] Ciasto: 2 jajka 1 szk. mleka 1 szk.cukru 2 szk.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao 3/4 szk.oleju Składniki razem zmiksowac i wylac na blache ciasto jest rzadkie Masa serowa: 50-60 dag twarogu (powinien być bardziej mokry niż suchy) 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szk. cukru Wg uznania można dodać rodzynki Twaróg zmielic lub przepuscic przez prase do ziemniaków-jest to szybszy sposób dodać pozostałe składniki i wymieszać, masa powinna być raczej rzadka, tak żeby się lała z łyżki, w zależności od wilgotności twarogu, jak jest za bardzo suchy mozna dodac jeszcze jedno jajko lub trochę mleka. Tak przygotowaną masę łyżką w postaci kleksów wykładać na ciasto. Całość piec z temp.180 stopni przez około 50 minut. Po upieczeniu ciasto można zygzakami polać np.gotową czekoladą, wg uznania. I jeszcze jedna uwaga: w przepisie podaje w cieście i masie serowej po 1 szk.cukru, osobiście zmniejszam jego ilość do 3/4 szk., wydaje mi się wtedy w sam raz słodkie, ale to kwestia gustu. Przepis nie jest mojego autorstwa ale uznałam że muszę sie nim z Wami podzielic poniewaz ciasto jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cielaczek
Top
Bottom