Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Cielęcina po prowansalsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Imbirka" data-source="post: 967076" data-attributes="member: 21269"><p>1 kg mięsa z udzca</p><p>1/4 litra białego wytrawnego wina</p><p>7 dkg rodzynek</p><p>2 pomidory</p><p>sól, pieprz, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Mięso umyć, przyprawić solą, pieprzem i podsmarzyc z każdej strony. Przełożyc do małego garnka, tak aby nie zostało za dużo miejsca, wlać wino i duśić 30 min, dodać rodzynki, wrazie potrzeby podlać wodą, dalej dusić do miękkosci. Pod koniec duszenia dodać pokrojone pomidory i wyciśnięty czosnek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Imbirka, post: 967076, member: 21269"] 1 kg mięsa z udzca 1/4 litra białego wytrawnego wina 7 dkg rodzynek 2 pomidory sól, pieprz, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek Mięso umyć, przyprawić solą, pieprzem i podsmarzyc z każdej strony. Przełożyc do małego garnka, tak aby nie zostało za dużo miejsca, wlać wino i duśić 30 min, dodać rodzynki, wrazie potrzeby podlać wodą, dalej dusić do miękkosci. Pod koniec duszenia dodać pokrojone pomidory i wyciśnięty czosnek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Cielęcina po prowansalsku*
Top
Bottom