Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Cielęcina w sosie musztardowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1258136" data-attributes="member: 140"><p><strong><span style="font-size: 26px">Cielęcina w sosie musztardowym</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]71201[/ATTACH]</p><p></p><p>1,2 kg chudej cielęciny</p><p>biały pieprz</p><p>3 łyżki masła ( najlepiej sklarowanego)</p><p>1 większa cebula</p><p>250 ml rosołu</p><p>350 ml wytrawnego białego wina</p><p>2 łyżki średnio-ostrej musztardy</p><p>2 żółtka</p><p>200 ml śmietany</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>30 g bardzo zimnego masła</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>1.Mięso popieprzyć, na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron obsmażyć, dodać pokrojoną byle jak cebulę, zalać rosołem i przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na okres 1 1/2 godziny w temp 220 stopni. Po 40 minutach dolać wino.</p><p>2.Smietanę, musztardę i żółtka wymieszać na jednolitą masę. </p><p>3.Mięso wyjąć i trzymać w ciepłym miejscu. Powstały sos przelać do mniejszego naczynia (można odrobinę dolać wody) i zagotować. Odstawić z ognia i ciągle mieszając dodać przygotowaną śmietanę. Na koniec dodać cukier ,posolić i popieprzyć do smaku . Kawałeczki masła dodać do sosu.</p><p>4.Mięso pokroić w plastry . </p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z książki : Hannelore Kohl - Kulinarne Reise durch deutsche Lande</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1258136, member: 140"] [B][SIZE=14]Cielęcina w sosie musztardowym[/SIZE][/B] [ATTACH=full]71201[/ATTACH] 1,2 kg chudej cielęciny biały pieprz 3 łyżki masła ( najlepiej sklarowanego) 1 większa cebula 250 ml rosołu 350 ml wytrawnego białego wina 2 łyżki średnio-ostrej musztardy 2 żółtka 200 ml śmietany 1 łyżeczka cukru 30 g bardzo zimnego masła sól do smaku 1.Mięso popieprzyć, na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron obsmażyć, dodać pokrojoną byle jak cebulę, zalać rosołem i przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na okres 1 1/2 godziny w temp 220 stopni. Po 40 minutach dolać wino. 2.Smietanę, musztardę i żółtka wymieszać na jednolitą masę. 3.Mięso wyjąć i trzymać w ciepłym miejscu. Powstały sos przelać do mniejszego naczynia (można odrobinę dolać wody) i zagotować. Odstawić z ognia i ciągle mieszając dodać przygotowaną śmietanę. Na koniec dodać cukier ,posolić i popieprzyć do smaku . Kawałeczki masła dodać do sosu. 4.Mięso pokroić w plastry . Ps. Przepis pochodzi z książki : Hannelore Kohl - Kulinarne Reise durch deutsche Lande [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Cielęcina w sosie musztardowym*
Top
Bottom