Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ciepła kanapka z grillowanymi (smażonymi) warzywami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1466972" data-attributes="member: 2721"><p>Posiadanie grilla nie jest konieczne - wystarczy patelnia grillowa lub zwykła patelnia. Bakłażana zrobiłam na patelni grillowej (nieodparty urok paseczków, jednak można użyć także zwykłej patelni), a resztę warzyw na zwykłej patelni. </p><p></p><p>[ATTACH=full]85361[/ATTACH]</p><p></p><p>1 mały bakłażan</p><p>1 czerwona papryka</p><p>6 dużych pieczarek</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 łyżki oleju balsamicznego</p><p>1 łyżka keczupu</p><p>1/2 łyżeczki tymianku</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>serek kremowy lub feta</p><p>bułeczki</p><p>olej do smażenia na zwykłej patelni</p><p>ew. szczypiorek do dekoracji</p><p></p><p>Bakłażan pokroić w plastry. Pozostawić na 15 minut w misce z zimną, osoloną wodą. Wyjąć, osuszyć. Usmażyć na patelni grillowej. Zdjąć. </p><p></p><p>Paprykę pokroić w paski, pieczarki w plastry. Warzywa usmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodając obrany, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Kiedy </p><p>warzywa będą gotowe, dodać bakłażana, ocet balsamiczny i 1 łyżkę keczupu. Całość wymieszać, doprawić do smaku sola i pieprzem.</p><p></p><p>Pieczywo posmarować serkiem, na wierzchu układając warzywa. Można udekorować szczypiorkiem. Podawać ciepłe.</p><p></p><p></p><p><em><span style="font-family: 'georgiatimes new romantimesserif'"><span style="font-size: 26px">Inspiracja: &quot;<a href="http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,14323946,Kanapki_z_grillowanymi_warzywami,,3.html" target="_blank">Kuchnia</a>&quot;.</span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1466972, member: 2721"] Posiadanie grilla nie jest konieczne - wystarczy patelnia grillowa lub zwykła patelnia. Bakłażana zrobiłam na patelni grillowej (nieodparty urok paseczków, jednak można użyć także zwykłej patelni), a resztę warzyw na zwykłej patelni. [ATTACH=full]85361[/ATTACH] 1 mały bakłażan 1 czerwona papryka 6 dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju balsamicznego 1 łyżka keczupu 1/2 łyżeczki tymianku sól i czarny pieprz do smaku serek kremowy lub feta bułeczki olej do smażenia na zwykłej patelni ew. szczypiorek do dekoracji Bakłażan pokroić w plastry. Pozostawić na 15 minut w misce z zimną, osoloną wodą. Wyjąć, osuszyć. Usmażyć na patelni grillowej. Zdjąć. Paprykę pokroić w paski, pieczarki w plastry. Warzywa usmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodając obrany, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Kiedy warzywa będą gotowe, dodać bakłażana, ocet balsamiczny i 1 łyżkę keczupu. Całość wymieszać, doprawić do smaku sola i pieprzem. Pieczywo posmarować serkiem, na wierzchu układając warzywa. Można udekorować szczypiorkiem. Podawać ciepłe. [I][FONT=georgiatimes new romantimesserif][SIZE=10]Inspiracja: "[URL="http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,14323946,Kanapki_z_grillowanymi_warzywami,,3.html"]Kuchnia[/URL]".[/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ciepła kanapka z grillowanymi (smażonymi) warzywami*
Top
Bottom