Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Ciepla salatka po chinsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1605780" data-attributes="member: 1142"><p>Prosta, szybka i bardzo smaczna. Moze byc saniem samym w sobie lub dodatkiem. Zmodyfikowany przeze mnie przepis Kena Homa.</p><p></p><p><strong>200g grzybow shii-take (gdyby byly bardzo swieze, nalezy je zostawic na kilka dni w lodowce, aby nieco zwiedly)</strong></p><p><strong>4 Pak Choi</strong></p><p><strong>1/2 kapusty pekinskiej</strong></p><p><strong>3-4 lyzki oleju z orzeszkow ziemnych</strong></p><p><strong>6 zabki czosnku, zmiazdzone</strong></p><p><strong>sol </strong></p><p><strong>bialy pieprz</strong></p><p><strong>200ml rosolu</strong></p><p><strong>1 lyzeczka skrobi ziemniaczanej</strong></p><p><strong>2-3 lyzeczki wody</strong></p><p></p><p>Grzybki shii-take kroje na pol lub na cwiartki. Pak Choi i kapuste pekinska kroje w szerz w paski (5cm).</p><p>Rozgrzewam wok, dodaje olej, czekam, az zacznie delikatnie dymic. Dodaje zmiazdzony czosnek sol i pieprz, smaze chwilke i zaraz dodaje grzyby, czesto podrzucajac patelnia. Dorzucam kapuste chinska i lodygowe czesci pak choi, smaze 2 minuty. Potem dodaje okrojone liscie. Znow smaze potrzasajac patelnia. Wlewam roslow, zagotowuje, zmniejszam plomien i pod przykryciem dusze kilka minut. Warzywa wyciagam lyzka cedzakowa na polmisek, a do pozostalego w woku plynu dodaje make ziemniaczana rozprowadzona woda. Mieszam, podgrzewajac, az sos zgestnieje i polewam nim kapuste, delikanie mieszam.</p><p></p><p>Dzis uzylam miesznych grzybow. Tez niezle.</p><p></p><p>[ATTACH=full]94538[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1605780, member: 1142"] Prosta, szybka i bardzo smaczna. Moze byc saniem samym w sobie lub dodatkiem. Zmodyfikowany przeze mnie przepis Kena Homa. [B]200g grzybow shii-take (gdyby byly bardzo swieze, nalezy je zostawic na kilka dni w lodowce, aby nieco zwiedly) 4 Pak Choi 1/2 kapusty pekinskiej 3-4 lyzki oleju z orzeszkow ziemnych 6 zabki czosnku, zmiazdzone sol bialy pieprz 200ml rosolu 1 lyzeczka skrobi ziemniaczanej 2-3 lyzeczki wody[/B] Grzybki shii-take kroje na pol lub na cwiartki. Pak Choi i kapuste pekinska kroje w szerz w paski (5cm). Rozgrzewam wok, dodaje olej, czekam, az zacznie delikatnie dymic. Dodaje zmiazdzony czosnek sol i pieprz, smaze chwilke i zaraz dodaje grzyby, czesto podrzucajac patelnia. Dorzucam kapuste chinska i lodygowe czesci pak choi, smaze 2 minuty. Potem dodaje okrojone liscie. Znow smaze potrzasajac patelnia. Wlewam roslow, zagotowuje, zmniejszam plomien i pod przykryciem dusze kilka minut. Warzywa wyciagam lyzka cedzakowa na polmisek, a do pozostalego w woku plynu dodaje make ziemniaczana rozprowadzona woda. Mieszam, podgrzewajac, az sos zgestnieje i polewam nim kapuste, delikanie mieszam. Dzis uzylam miesznych grzybow. Tez niezle. [ATTACH=full]94538[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Ciepla salatka po chinsku
Top
Bottom