Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Ciepła sałatka z bakłażana i pomidorów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 258505" data-attributes="member: 778"><p><strong>Ciepła sałatka z bakłażana i pomidorów</strong></p><p></p><p>-1 bakłażan średniej wielkości</p><p>-4 dojrzałe pomidory</p><p>-asofetida</p><p>-sól, pieprz</p><p></p><p>Bakłażan obieramy "w paski", kroimy na plastry, a potem ćwiartki. Posypujemy solą i pozostawiamy na kilkanaście minut. Następnie odsączamy sok za pomocą papierowego ręcznika. Pokrojone w kostki pomidory rozgniatamy z asofetidą, solą, pieprzem i gotujemy w niewielkiej ilosci oleju. W osobnym naczyniu smażymy do miękkości bakłażana. Warzywo to wchłania bardzo dużo oleju i po usmażeniu trzeba je lekko odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Nastepnie łączymy bakłażana i podajemy sałatkę z pieczywem na ciepło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 258505, member: 778"] [B]Ciepła sałatka z bakłażana i pomidorów[/B] -1 bakłażan średniej wielkości -4 dojrzałe pomidory -asofetida -sól, pieprz Bakłażan obieramy "w paski", kroimy na plastry, a potem ćwiartki. Posypujemy solą i pozostawiamy na kilkanaście minut. Następnie odsączamy sok za pomocą papierowego ręcznika. Pokrojone w kostki pomidory rozgniatamy z asofetidą, solą, pieprzem i gotujemy w niewielkiej ilosci oleju. W osobnym naczyniu smażymy do miękkości bakłażana. Warzywo to wchłania bardzo dużo oleju i po usmażeniu trzeba je lekko odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Nastepnie łączymy bakłażana i podajemy sałatkę z pieczywem na ciepło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Ciepła sałatka z bakłażana i pomidorów
Top
Bottom