Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ciepla salatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 936397" data-attributes="member: 1142"><p>Moja ulubiona salata na cieplo z dodatkiem lodowej salaty. Latem jest pyszna z zielonym groszkiem, w zimowy czas wole ja z ugotowanymi marrowfat peas - to zielony groszek, ktory dojrzewa i schnie w lupince, na roslinie.</p><p></p><p></p><p><strong>50g masla</strong></p><p><strong>16 szlotek</strong></p><p><strong>500g swiezego zielonego groszku (w zimie uzywam ugotowanych wczesniej marrowfat peas)</strong></p><p><strong>250g salaty lodowej, poszatkowenej cienko</strong></p><p><strong>2 galazki pietruszki zielonej (obojetnie jakiej)</strong></p><p><strong>1 lyzeczka drobnego cukru</strong></p><p><strong>125ml wywaru z kurczaka</strong></p><p><strong>1 lyzka maki zwyklej</strong></p><p></p><p>Na patelni stapiam 30 g masla, dodaje obrane szalotki i obsmazam je przez minute, dwie. Teraz dodaje salate, galazki pietruszki, cukier i groszek zielony (jesli uzywam swiezego). Wlewam wywar z kurczaka, dobrze mieszam, przykrywam patelnie i na malym ogniu gotuje wszystko przez 15 minut. Wyjmuje pietruszke i teraz tez dodaje ugotowane marrowfat peas (jesli nie uzywam swizego groszku). Mieszam make z maslem na paste (beurre manie) i dodaje stopniowo do warzyw. Gdy sos juz zgesteniej, doprawiam do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 936397, member: 1142"] Moja ulubiona salata na cieplo z dodatkiem lodowej salaty. Latem jest pyszna z zielonym groszkiem, w zimowy czas wole ja z ugotowanymi marrowfat peas - to zielony groszek, ktory dojrzewa i schnie w lupince, na roslinie. [B]50g masla 16 szlotek 500g swiezego zielonego groszku (w zimie uzywam ugotowanych wczesniej marrowfat peas) 250g salaty lodowej, poszatkowenej cienko 2 galazki pietruszki zielonej (obojetnie jakiej) 1 lyzeczka drobnego cukru 125ml wywaru z kurczaka 1 lyzka maki zwyklej[/B] Na patelni stapiam 30 g masla, dodaje obrane szalotki i obsmazam je przez minute, dwie. Teraz dodaje salate, galazki pietruszki, cukier i groszek zielony (jesli uzywam swiezego). Wlewam wywar z kurczaka, dobrze mieszam, przykrywam patelnie i na malym ogniu gotuje wszystko przez 15 minut. Wyjmuje pietruszke i teraz tez dodaje ugotowane marrowfat peas (jesli nie uzywam swizego groszku). Mieszam make z maslem na paste (beurre manie) i dodaje stopniowo do warzyw. Gdy sos juz zgesteniej, doprawiam do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Ciepla salatka
Top
Bottom