Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1001947" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Kapusta</strong></p><p> </p><p></p><p> Już starożytni Rzymianie znali ją i cenili. Surowe liście kapusty żuli przed każdą ucztą, wierząc, ze to uchroni ich przed zgubnymi skutkami picia alkoholu. Dziś, obok ziemniaków, jest najczęściej goszczącym na naszych stołach warzywem. Nie tylko dlatego, ze jest dostępna przez cały rok i tania – doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Możemy ją podawać jako podstawowe danie lub dodatek do tradycyjnych obiadów. W jej ładne zielone liście z grubymi nerwami można zawijać najrozmaitsze farsze: serowe, grzybowe z kaszą, jajeczno-ziemniaczane z czosnkiem czy z soczewicy z cebulą. Przy zakupie wybieramy główki twarde i ciężkie, o jasnym, żywym kolorze. Liście kapusty mogą być lużne, ale nigdy wilgotne.</p><p></p><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Moje Gotowanie&#8221;</p><p></p><p> Agnieszka Fedorczyk – redaktor</p><p></p><p> Polecam wypróbowaną <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showforum=14" target="_blank"><strong>Letnią sałatkę z mozzarellą</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1001947, member: 10341"] [B]Kapusta[/B] [B] [/B] Już starożytni Rzymianie znali ją i cenili. Surowe liście kapusty żuli przed każdą ucztą, wierząc, ze to uchroni ich przed zgubnymi skutkami picia alkoholu. Dziś, obok ziemniaków, jest najczęściej goszczącym na naszych stołach warzywem. Nie tylko dlatego, ze jest dostępna przez cały rok i tania – doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Możemy ją podawać jako podstawowe danie lub dodatek do tradycyjnych obiadów. W jej ładne zielone liście z grubymi nerwami można zawijać najrozmaitsze farsze: serowe, grzybowe z kaszą, jajeczno-ziemniaczane z czosnkiem czy z soczewicy z cebulą. Przy zakupie wybieramy główki twarde i ciężkie, o jasnym, żywym kolorze. Liście kapusty mogą być lużne, ale nigdy wilgotne. Żródło: miesięcznik „Moje Gotowanie” Agnieszka Fedorczyk – redaktor Polecam wypróbowaną [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showforum=14"][B]Letnią sałatkę z mozzarellą[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom