Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1006601" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Do czego dobra jest cytryna</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Twarde mięso szybciej zmięknie w gotowaniu, jeżeli poleje się je łyżeczką soku cytrynowego.</li> <li data-xf-list-type="ul">W wodzie z cytryną nie rozgotuje się ryba</li> <li data-xf-list-type="ul">Po dodaniu kilku kropel soku cytrynowego do wody nie sczernieją w niej nawet stare ziemniaki.</li> <li data-xf-list-type="ul">Jajka nie popękają w gotowaniu, jeśli doda się do wody kilka kropel soku cytrynowego.</li> <li data-xf-list-type="ul">Kalafior pozostanie biały, jeśli do gotującej się wody wciśnie się sok z połówki cytryny.</li> <li data-xf-list-type="ul">Jabłka, gruszki, grzyby nie czernieją, jeśli pokropi się je sokiem cytrynowym.</li> <li data-xf-list-type="ul">Śmietankę można lepiej ubić, jeśli doda się do niej kilka kropel soku cytrynowego.</li> <li data-xf-list-type="ul">Zapach cebuli, czosnku lub ryby znika z deski lub drewnianej łyżki opłukanych wodą z dodatkiem soku cytrynowego.</li> <li data-xf-list-type="ul">Jeśli przed pokrojeniem cytryny lub pomarańczy trochę się je podgrzeje, można z nich uzyskać więcej soku.</li> </ul><p> Żródło: &#8222;Kuchnia węgierska&#8221;</p><p></p><p> Witold Wieromiej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1006601, member: 10341"] [B]Do czego dobra jest cytryna[/B] [B] [/B] [LIST][*]Twarde mięso szybciej zmięknie w gotowaniu, jeżeli poleje się je łyżeczką soku cytrynowego. [*]W wodzie z cytryną nie rozgotuje się ryba [*]Po dodaniu kilku kropel soku cytrynowego do wody nie sczernieją w niej nawet stare ziemniaki. [*]Jajka nie popękają w gotowaniu, jeśli doda się do wody kilka kropel soku cytrynowego. [*]Kalafior pozostanie biały, jeśli do gotującej się wody wciśnie się sok z połówki cytryny. [*]Jabłka, gruszki, grzyby nie czernieją, jeśli pokropi się je sokiem cytrynowym. [*]Śmietankę można lepiej ubić, jeśli doda się do niej kilka kropel soku cytrynowego. [*]Zapach cebuli, czosnku lub ryby znika z deski lub drewnianej łyżki opłukanych wodą z dodatkiem soku cytrynowego. [*]Jeśli przed pokrojeniem cytryny lub pomarańczy trochę się je podgrzeje, można z nich uzyskać więcej soku. [/LIST] Żródło: „Kuchnia węgierska” Witold Wieromiej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom