Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1011271" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Na deser – sałatki owocowe</strong></p><p></p><p></p><p><em>Sałatki pełne witamin, smaku i koloru są zdrową alternatywą dla słodyczy.</em></p><p></p><p></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Część owoców do sałatki zawsze (szczególnie, gdy jest ona przeznaczona tylko dla dorosłych) warto zamarynować w koniaku lub likierze. Wiśnie marynujemy w likierze wiśniowym, malinowym lub amaraetto, morele w brzoskwiniowym lub miętowym. Banany i jabłka koniecznie skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki, aby nie pociemniały, a melony można skropić pitnym miodem lub zamarynować w maladze</li> <li data-xf-list-type="ul">Jeśli sałatkę będą jadły dzieci, alkohol trzeba zastąpić sokami owocowymi z odrobiną zapachu np. waniliowego, migdałowego, rumowego czy arakowego. Można też doprawić sałatkę posiekaną melisą cytrynową, miętą lub cynamonem.</li> <li data-xf-list-type="ul">Cytrusy przeznaczone do sałatki należy najpierw obrać ze skórki, usuwając białe albedo, a następnie spomiędzy przezroczystych błonek ostrym nożem wyciąć fileciki miąższu. Z resztek miąższu pozostałego na przezroczystych błonkach wyciska się sok i wykorzystuje go do sosu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Wszystkie sałatki owocowe podajemy mocno schłodzone. Można je polać jogurtem z miodem, serwować z bitą śmietaną i lodami, posypane pokruszonym piernikiem lub herbatnikami.</li> </ul><p>Żródło: Pani domu poleca</p><p></p><p>Ja polecam wypróbowane <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6865&hl=owocowe" target="_blank"><strong>sałatki owocowe</strong></a> oraz <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31685" target="_blank"><strong>bar sałatkowy</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1011271, member: 10341"] [B]Na deser – sałatki owocowe[/B] [I]Sałatki pełne witamin, smaku i koloru są zdrową alternatywą dla słodyczy.[/I] [LIST][*]Część owoców do sałatki zawsze (szczególnie, gdy jest ona przeznaczona tylko dla dorosłych) warto zamarynować w koniaku lub likierze. Wiśnie marynujemy w likierze wiśniowym, malinowym lub amaraetto, morele w brzoskwiniowym lub miętowym. Banany i jabłka koniecznie skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki, aby nie pociemniały, a melony można skropić pitnym miodem lub zamarynować w maladze [*]Jeśli sałatkę będą jadły dzieci, alkohol trzeba zastąpić sokami owocowymi z odrobiną zapachu np. waniliowego, migdałowego, rumowego czy arakowego. Można też doprawić sałatkę posiekaną melisą cytrynową, miętą lub cynamonem. [*]Cytrusy przeznaczone do sałatki należy najpierw obrać ze skórki, usuwając białe albedo, a następnie spomiędzy przezroczystych błonek ostrym nożem wyciąć fileciki miąższu. Z resztek miąższu pozostałego na przezroczystych błonkach wyciska się sok i wykorzystuje go do sosu. [*]Wszystkie sałatki owocowe podajemy mocno schłodzone. Można je polać jogurtem z miodem, serwować z bitą śmietaną i lodami, posypane pokruszonym piernikiem lub herbatnikami. [/LIST] Żródło: Pani domu poleca Ja polecam wypróbowane [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6865&hl=owocowe"][B]sałatki owocowe[/B][/URL] oraz [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31685"][B]bar sałatkowy[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom