Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1020067" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Spiżarnia smakosza</strong></p><p> </p><p></p><p> Jakie zapasy trzeba mieć w kredensie, by w krytycznej chwili wyczarować coś naprawdę dobrego? Puszka groszku nie wystarczy, ale jeśli doda się tuńczyka i zielony pieprz, o wtedy już można nakarmić niespodziewanych gości. Ułożenie listy zapasów wcale nie jest proste, ale warto kierować się zasadą: odrobina luksusu, czyli wszystko, co dodaje życiu smaku i dużo zdrowego rozsądku.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Kilka puszek z owocami, ale koniecznie brzoskwinie, ananasy i gruszki.</li> <li data-xf-list-type="ul">Czarne oliwki w słoiku i tłoczona na zimno oliwa z oliwek</li> <li data-xf-list-type="ul">Rulon mrożonego ciasta francuskiego (trzymaj w zamrażalniku)</li> <li data-xf-list-type="ul">Słoiczek dobrego pesto – super sos, który ułatwia życie w kuchni</li> <li data-xf-list-type="ul">Koszyczek bakalii – rodzynki, orzechy, migdały i morele</li> <li data-xf-list-type="ul">10 jajek, z których wcale nie musisz smażyć jajecznicy</li> <li data-xf-list-type="ul">Małe opakowanie pokrojonego w płatki wędzonego łososia (przechowa się w lodówce przez miesiąc) i puszka tuńczyka</li> <li data-xf-list-type="ul">Trzy rodzaje włoskiego makaronu – w ciągu 20 minut podasz gorące danie</li> <li data-xf-list-type="ul">Opakowanie kuskusu – gotuje się w ciągu kilku minut</li> <li data-xf-list-type="ul">Trzy gatunki sera, w tym jeden do zapiekania (mozzarella), drugi dość ostry do spaghetti, sałatek, sufletów i zawsze niezawodny camembert</li> <li data-xf-list-type="ul">Kapary i zielony pieprz w zalewie dodają szyku wielu potrawom</li> <li data-xf-list-type="ul">Chleb tostowy – pszenny i pełnoziarnisty – w zamrażalniku zachowuje świeżość przez kilka miesięcy</li> <li data-xf-list-type="ul">Pasztet z dziczyzny w słoiku, bardzo modny w nowoczesnej kuchni boczek (trzymaj w zamrażarce) i suszona kiełbasa</li> <li data-xf-list-type="ul">Krewetki w zalewie, gotowe do podania po otworzeniu słoika. I zawsze cytryna</li> <li data-xf-list-type="ul">Puszka pomidorów pelati i główka czosnku.</li> </ul><p> Żródło: &#8222;Smaki i aromaty&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1020067, member: 10341"] [B]Spiżarnia smakosza[/B] [B] [/B] Jakie zapasy trzeba mieć w kredensie, by w krytycznej chwili wyczarować coś naprawdę dobrego? Puszka groszku nie wystarczy, ale jeśli doda się tuńczyka i zielony pieprz, o wtedy już można nakarmić niespodziewanych gości. Ułożenie listy zapasów wcale nie jest proste, ale warto kierować się zasadą: odrobina luksusu, czyli wszystko, co dodaje życiu smaku i dużo zdrowego rozsądku. [LIST][*]Kilka puszek z owocami, ale koniecznie brzoskwinie, ananasy i gruszki. [*]Czarne oliwki w słoiku i tłoczona na zimno oliwa z oliwek [*]Rulon mrożonego ciasta francuskiego (trzymaj w zamrażalniku) [*]Słoiczek dobrego pesto – super sos, który ułatwia życie w kuchni [*]Koszyczek bakalii – rodzynki, orzechy, migdały i morele [*]10 jajek, z których wcale nie musisz smażyć jajecznicy [*]Małe opakowanie pokrojonego w płatki wędzonego łososia (przechowa się w lodówce przez miesiąc) i puszka tuńczyka [*]Trzy rodzaje włoskiego makaronu – w ciągu 20 minut podasz gorące danie [*]Opakowanie kuskusu – gotuje się w ciągu kilku minut [*]Trzy gatunki sera, w tym jeden do zapiekania (mozzarella), drugi dość ostry do spaghetti, sałatek, sufletów i zawsze niezawodny camembert [*]Kapary i zielony pieprz w zalewie dodają szyku wielu potrawom [*]Chleb tostowy – pszenny i pełnoziarnisty – w zamrażalniku zachowuje świeżość przez kilka miesięcy [*]Pasztet z dziczyzny w słoiku, bardzo modny w nowoczesnej kuchni boczek (trzymaj w zamrażarce) i suszona kiełbasa [*]Krewetki w zalewie, gotowe do podania po otworzeniu słoika. I zawsze cytryna [*]Puszka pomidorów pelati i główka czosnku. [/LIST] Żródło: „Smaki i aromaty” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom