Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1022555" data-attributes="member: 10341"><p></p><p> </p><p><strong>Zagęszczamy zupę</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Śmietaną. </strong>Wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić ( zapobiegnie to zwarzeniu się śmietany w zupie), połączyć z kilkoma łyżkami zupy, a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W podobny sposób można zagęścić zupę jogurtem naturalnym.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Żółtkami.</strong> Roztrzepać żółtka z wodą lub śmietanką (dać tyle łyżek wody lub śmietanki, ile jest żółtek), a potem połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę, wlewać partiami żółtka. Można podgrzać, ale nie gotować.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Przecierem.</strong> Część warzyw przetrzeć przez sitko i połączyć z zupą. Podobnie można przygotować zupę z drobną fasolą, grochem, soczewicą.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Zasmażką.</strong> Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, którą następnie rozprowadzić niewielką ilością zupy, potem wlać do garnka i całość zagotować.</li> </ul><p> Żródło: miesięcznik Claudia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1022555, member: 10341"] [B] [/B] [B]Zagęszczamy zupę[/B] [B] [/B] [LIST][*][B]Śmietaną. [/B]Wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić ( zapobiegnie to zwarzeniu się śmietany w zupie), połączyć z kilkoma łyżkami zupy, a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W podobny sposób można zagęścić zupę jogurtem naturalnym. [*][B]Żółtkami.[/B] Roztrzepać żółtka z wodą lub śmietanką (dać tyle łyżek wody lub śmietanki, ile jest żółtek), a potem połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę, wlewać partiami żółtka. Można podgrzać, ale nie gotować. [*][B]Przecierem.[/B] Część warzyw przetrzeć przez sitko i połączyć z zupą. Podobnie można przygotować zupę z drobną fasolą, grochem, soczewicą. [*][B]Zasmażką.[/B] Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, którą następnie rozprowadzić niewielką ilością zupy, potem wlać do garnka i całość zagotować. [/LIST] Żródło: miesięcznik Claudia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom