Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1024581" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Zapiekanki – rady eksperta</strong></p><p> </p><p></p><p> Sekretem smaku zapiekanek są przede wszystkim sery, które opiekając się, wydzielają intensywny, apetyczny zapach oraz wchłaniają nadmiar sosu. Do zapiekanek doskonale sprawdzają się następujące gatunki:</p><p></p><p> <strong>Mozzarella </strong>znakomicie się zapieka, dając bardzo apetyczny złoty kolor, a po zapieczeniu pięknie się ciągnie.</p><p></p><p> <strong>Cheddar</strong> dobrze się rozpuszcza, ma piękną żółtopomarańczową barwę. Nadaje potrawom nieco ostrego, lekko kwaskowatego smaku o orzechowym aromacie. </p><p></p><p> <strong>Parmezan </strong>najlepiej ze wszystkich serów wchłania nadmiar sosu. Ma intensywny smak, nie rozpuszcza się, ale za to dobrze się opieka, tworząc złotą, chrupiącą warstwę.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Każdy składnik potrzebuje spoiwa, którym może być sos, śmietanka czy jajka. Ważne, aby zawsze stanowiło ono pierwszą i ostatnią warstwę zapiekanki.</li> <li data-xf-list-type="ul">Aby zapiekanki nie były zbyt wodniste, należy używać do nich warzyw gotowanych w mundurkach lub krótko obsmażonych.</li> <li data-xf-list-type="ul">Zapiekanki zawsze wkładamy do rozgrzanego piekarnika.</li> </ul><p> Doradzał pan Paweł Anders z miesięcznika &#8222;Sól i Pieprz&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1024581, member: 10341"] [B]Zapiekanki – rady eksperta[/B] [B] [/B] Sekretem smaku zapiekanek są przede wszystkim sery, które opiekając się, wydzielają intensywny, apetyczny zapach oraz wchłaniają nadmiar sosu. Do zapiekanek doskonale sprawdzają się następujące gatunki: [B]Mozzarella [/B]znakomicie się zapieka, dając bardzo apetyczny złoty kolor, a po zapieczeniu pięknie się ciągnie. [B]Cheddar[/B] dobrze się rozpuszcza, ma piękną żółtopomarańczową barwę. Nadaje potrawom nieco ostrego, lekko kwaskowatego smaku o orzechowym aromacie. [B]Parmezan [/B]najlepiej ze wszystkich serów wchłania nadmiar sosu. Ma intensywny smak, nie rozpuszcza się, ale za to dobrze się opieka, tworząc złotą, chrupiącą warstwę. [LIST][*]Każdy składnik potrzebuje spoiwa, którym może być sos, śmietanka czy jajka. Ważne, aby zawsze stanowiło ono pierwszą i ostatnią warstwę zapiekanki. [*]Aby zapiekanki nie były zbyt wodniste, należy używać do nich warzyw gotowanych w mundurkach lub krótko obsmażonych. [*]Zapiekanki zawsze wkładamy do rozgrzanego piekarnika. [/LIST] Doradzał pan Paweł Anders z miesięcznika „Sól i Pieprz” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom