Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1025222" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Sałatki rybne</strong></p><p></p><p></p><p><em>Wędzona, marynowana czy smażona ryba, to idealne podstawa wielu różnorodnych sałatek. Nadaje im doskonały smak, jest pożywna i zdrowa</em>.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Oprócz ryb znakomitym składnikiem sałatek są owoce morza. U nas najłatwiej dostępne będą krewetki koktajlowe mrożone. Dodatkowo mają one tę zaletę, że wystarczy je ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem i dobrze osączyć, aby były gotowe do spożycia.</li> <li data-xf-list-type="ul">Innym godnym polecenia produktem rybnym są paluszki krabowe (pyszna forma czystego białka). Smaczne i tanie wystarczy drobniej pokroić i dodać do sałatki. Szczególnie dobrze smakują w tych z sosami majonezowymi i miodowo-musztardowymi.</li> <li data-xf-list-type="ul">Idealnym składnikiem sałatek są ryby wędzone. Właśnie dzięki np. dodatkowi wędzonej makreli prosta sałatka ze słodkiej kukurydzy z ogórkiem kiszonym i porem zyskuje ciekawy smak.</li> <li data-xf-list-type="ul">Resztki smażonej ryby w panierce można wykorzystać do sałatki ryżowej. Oprócz ryby do ryżu dodaje się świeże ogórki, posiekaną miętę i kolendrę, a także posiekane orzeszki ziemne. Doprawia się sosem sojowym i ostrym sosem chilli.</li> </ul><p>Żródło: Pani domu poleca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1025222, member: 10341"] [B]Sałatki rybne[/B] [I]Wędzona, marynowana czy smażona ryba, to idealne podstawa wielu różnorodnych sałatek. Nadaje im doskonały smak, jest pożywna i zdrowa[/I]. [LIST][*]Oprócz ryb znakomitym składnikiem sałatek są owoce morza. U nas najłatwiej dostępne będą krewetki koktajlowe mrożone. Dodatkowo mają one tę zaletę, że wystarczy je ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem i dobrze osączyć, aby były gotowe do spożycia. [*]Innym godnym polecenia produktem rybnym są paluszki krabowe (pyszna forma czystego białka). Smaczne i tanie wystarczy drobniej pokroić i dodać do sałatki. Szczególnie dobrze smakują w tych z sosami majonezowymi i miodowo-musztardowymi. [*]Idealnym składnikiem sałatek są ryby wędzone. Właśnie dzięki np. dodatkowi wędzonej makreli prosta sałatka ze słodkiej kukurydzy z ogórkiem kiszonym i porem zyskuje ciekawy smak. [*]Resztki smażonej ryby w panierce można wykorzystać do sałatki ryżowej. Oprócz ryby do ryżu dodaje się świeże ogórki, posiekaną miętę i kolendrę, a także posiekane orzeszki ziemne. Doprawia się sosem sojowym i ostrym sosem chilli. [/LIST] Żródło: Pani domu poleca [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom