Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1028394" data-attributes="member: 10341"><p><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Słodki akcent i sztuka smażenia</span></span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Do ciasta na pączki i inne łakocie nie dodaje się zbyt dużo cukru, żeby się nie karmelizowaly podczas smażenia. Słodkie są natomiast polewy, lukry i nadzienia.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Im bardziej gorący jest tłuszcz do smażenia, tym mniej ciastka go wchłaniają. Najlepszy jest smalec – można go rozgrzać do temperatury znacznie wyższej niż olej. </span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Aby smażone słodkości nie wchłaniały tłuszczu, do ciasta dodaje się sok z cytryny, alkohol lub ocet.</span></span></li> </ul><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">Żródło: miesięcznik &#8222;Kuchnia&#8221;</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1028394, member: 10341"] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=12]Słodki akcent i sztuka smażenia[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [/B][LIST][*][FONT=Times New Roman][SIZE=12]Do ciasta na pączki i inne łakocie nie dodaje się zbyt dużo cukru, żeby się nie karmelizowaly podczas smażenia. Słodkie są natomiast polewy, lukry i nadzienia.[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=12]Im bardziej gorący jest tłuszcz do smażenia, tym mniej ciastka go wchłaniają. Najlepszy jest smalec – można go rozgrzać do temperatury znacznie wyższej niż olej. [/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=12]Aby smażone słodkości nie wchłaniały tłuszczu, do ciasta dodaje się sok z cytryny, alkohol lub ocet.[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [/LIST] [FONT=Times New Roman][SIZE=12]Żródło: miesięcznik „Kuchnia”[/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom