Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1050037" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Sałatki z mięsem</strong></p><p> </p><p></p><p> Lekka sałatka stanie się solidnym posiłkiem, jeśli dodasz do niej usmażony filet z kurczaka, kawałki pieczeni czy drobno pokrojoną wędlinę.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Do sałatek można wykorzystywać praktycznie każdy kawałek mięsa, który właśnie jest w lodowce: smażony i pieczony drób (indyk, kurczak, kaczka), kawałki wędzonego kurczaka, schab, polędwicę, szynkę pieczoną, pieczeń wieprzową, a także np. wysmażone na chrupko plasterki czy paseczki boczku wędzonego, a nawet usmażoną wątróbkę.</li> <li data-xf-list-type="ul">Smażona wątróbka, wędzony kurczak, smażone filety z kaczki – to mięsa, które w sałatkach dobrze komponują się z owocami, szczególnie z jabłkami, gruszkami, żurawiną, borówkami, pomarańczami, ananasami z puszki, śliwkami, suszonymi morelami, rodzynkami.</li> <li data-xf-list-type="ul">Jeśli smażymy mięso specjalnie do sałatki, należy pamiętać, że będzie smaczniejsze, jeśli odpowiednio je doprawimy. Najprostszy sposób to skropienie mięsa sosem sojowym ( nadaje grzybowo-orzechowy posmak) lub posmarowanie słodkim sosem chilli (jeśli lubimy ostrzejszy smak).</li> <li data-xf-list-type="ul">Wyjątkowo pożywną sałatkę otrzymamy, łącząc smażony boczek, kiełbasę czy parówki z gotowanym bobem, fasolką szparagową lub soczewicą.</li> </ul><p> Żrodło: Pani domu poleca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1050037, member: 10341"] [B]Sałatki z mięsem[/B] [B] [/B] Lekka sałatka stanie się solidnym posiłkiem, jeśli dodasz do niej usmażony filet z kurczaka, kawałki pieczeni czy drobno pokrojoną wędlinę. [LIST][*]Do sałatek można wykorzystywać praktycznie każdy kawałek mięsa, który właśnie jest w lodowce: smażony i pieczony drób (indyk, kurczak, kaczka), kawałki wędzonego kurczaka, schab, polędwicę, szynkę pieczoną, pieczeń wieprzową, a także np. wysmażone na chrupko plasterki czy paseczki boczku wędzonego, a nawet usmażoną wątróbkę. [*]Smażona wątróbka, wędzony kurczak, smażone filety z kaczki – to mięsa, które w sałatkach dobrze komponują się z owocami, szczególnie z jabłkami, gruszkami, żurawiną, borówkami, pomarańczami, ananasami z puszki, śliwkami, suszonymi morelami, rodzynkami. [*]Jeśli smażymy mięso specjalnie do sałatki, należy pamiętać, że będzie smaczniejsze, jeśli odpowiednio je doprawimy. Najprostszy sposób to skropienie mięsa sosem sojowym ( nadaje grzybowo-orzechowy posmak) lub posmarowanie słodkim sosem chilli (jeśli lubimy ostrzejszy smak). [*]Wyjątkowo pożywną sałatkę otrzymamy, łącząc smażony boczek, kiełbasę czy parówki z gotowanym bobem, fasolką szparagową lub soczewicą. [/LIST] Żrodło: Pani domu poleca [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom