Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1153761" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Rady eksperta na temat groszku</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p> Groszek ma delikatnie słodki smak. Zawiera dużo witaminy E, białka, żelaza, wapnia, a także błonnika. Młode nasiona i strąki najlepiej jeść na surowo.</p><p></p><p> .<strong> Warto wiedzieć:</strong></p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Przed dodaniem do sałatek i zapiekanek, groszek powinno się gotować około 2 minut we wrzącej wodzie (garnka nie należy przykrywać) z dodatkiem soli i cukru, a następnie przelać zimną wodą.</li> <li data-xf-list-type="ul">Wody nie należy zakwaszać octem czy sokiem z cytryny, gdyż groszek podczas gotowania straci kolor.</li> <li data-xf-list-type="ul">Doskonale pasuje do białych mięs (drobiu i cielęciny). Dobrze komponuje się z nim natka pietruszki i koperek, a także zioła: mięta i bazylia.</li> <li data-xf-list-type="ul">Groszek zwyczajny – duże zielone nasiona świetnie nadają się do mrożenia lub konserwowania.</li> <li data-xf-list-type="ul">Groszek cukrowy – ma kruche, płaskie strąki. Im są młodsze, tym lepsze w smaku i bardziej soczyste.</li> </ul><p> Doradzał pan Paweł Andres</p><p></p><p> z miesięcznika Sól i Pieprz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1153761, member: 10341"] [B]Rady eksperta na temat groszku[/B] [B] [/B] Groszek ma delikatnie słodki smak. Zawiera dużo witaminy E, białka, żelaza, wapnia, a także błonnika. Młode nasiona i strąki najlepiej jeść na surowo. .[B] Warto wiedzieć:[/B] [LIST][*]Przed dodaniem do sałatek i zapiekanek, groszek powinno się gotować około 2 minut we wrzącej wodzie (garnka nie należy przykrywać) z dodatkiem soli i cukru, a następnie przelać zimną wodą. [*]Wody nie należy zakwaszać octem czy sokiem z cytryny, gdyż groszek podczas gotowania straci kolor. [*]Doskonale pasuje do białych mięs (drobiu i cielęciny). Dobrze komponuje się z nim natka pietruszki i koperek, a także zioła: mięta i bazylia. [*]Groszek zwyczajny – duże zielone nasiona świetnie nadają się do mrożenia lub konserwowania. [*]Groszek cukrowy – ma kruche, płaskie strąki. Im są młodsze, tym lepsze w smaku i bardziej soczyste. [/LIST] Doradzał pan Paweł Andres z miesięcznika Sól i Pieprz [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom