Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1159707" data-attributes="member: 10341"><p><strong>O faszerowaniu warzyw</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p> Najprostszym nadzieniem jest wydrążony miąższ samego warzywa, doprawiony podsmażoną cebulą, czosnkiem, serem, ziołami, kaparami, anchois, śmietaną, surowym jajkiem lub tartą bułką. Nadzieniem może być również mielone mięso, ryż, grzyby, groszek, oliwki, czy suszone pomidory.</p><p></p><p> Dobrze skomponowanym farszem nadziewa się warzywo i zapieka. Tak przygotowane danie może być znakomitą przystawką lub całkiem sycącym daniem głównym, zwłaszcza gdy przygotuje się do niego jakiś pyszny sos, na przykład pomidorowy.</p><p></p><p> Faszerowane warzywa można podawać na ciepło, ale równie wybornie smakują na zimno. Specjalnością pomysłowych, ale i oszczędnych Prowansalczyków jest danie o petits farcis – małe faszerowańce, które jest przysmakiem i ozdobą niemal każdego letniego stołu. Są to nieduże, najlepiej kuliste warzywa: bakłażany, cukinie, cebule, pomidory, ziemniaki czy kwiaty cukinii, które napełniane są jednakowym farszem z wymieszanych miąższów warzyw. Pyszne!</p><p></p><p> Żródło: miesięcznik Moje Gotowanie – pan Paweł Suchenek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1159707, member: 10341"] [B]O faszerowaniu warzyw[/B] [B] [/B] Najprostszym nadzieniem jest wydrążony miąższ samego warzywa, doprawiony podsmażoną cebulą, czosnkiem, serem, ziołami, kaparami, anchois, śmietaną, surowym jajkiem lub tartą bułką. Nadzieniem może być również mielone mięso, ryż, grzyby, groszek, oliwki, czy suszone pomidory. Dobrze skomponowanym farszem nadziewa się warzywo i zapieka. Tak przygotowane danie może być znakomitą przystawką lub całkiem sycącym daniem głównym, zwłaszcza gdy przygotuje się do niego jakiś pyszny sos, na przykład pomidorowy. Faszerowane warzywa można podawać na ciepło, ale równie wybornie smakują na zimno. Specjalnością pomysłowych, ale i oszczędnych Prowansalczyków jest danie o petits farcis – małe faszerowańce, które jest przysmakiem i ozdobą niemal każdego letniego stołu. Są to nieduże, najlepiej kuliste warzywa: bakłażany, cukinie, cebule, pomidory, ziemniaki czy kwiaty cukinii, które napełniane są jednakowym farszem z wymieszanych miąższów warzyw. Pyszne! Żródło: miesięcznik Moje Gotowanie – pan Paweł Suchenek [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom