Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1160906" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Warto wiedzieć, że&#8230;</strong></p><p></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Brokuły gotuje się ułożone różyczkami do góry, ponieważ pączki miękną szybciej niż łodygi. Po ugotowaniu należy przelać je zimną wodą – wówczas zachowają ładną zieloną barwę.</li> </ul><p>*Świeże jaja mają raczej matową i chropowatą skorupkę, natomiast nieświeże – często błyszczącą i gładką.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Jaja w skorupkach brązowych są mocniejsze niż w białych, rzadziej pękają podczas gotowania.</li> <li data-xf-list-type="ul">Świeże zioła należy siekać na zwilżonej drewnianej deseczce – nie stracą wtedy aromatu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Miękkie pomidory stwardnieją, gdy włożymy je na 15 minut do lodowatej wody.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sałata dłużej zachowa świeżość, jeśli natniemy głąb i włożymy do miski z wodą.</li> </ul><p>Żródło: Pani domu poleca </p><p></p><p>Przepraszam za mało estetyczny tekst, ale nie udało mi sie&quot;wkleić&quot; tej wiadomości w lepszej formie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1160906, member: 10341"] [B]Warto wiedzieć, że…[/B] [LIST][*]Brokuły gotuje się ułożone różyczkami do góry, ponieważ pączki miękną szybciej niż łodygi. Po ugotowaniu należy przelać je zimną wodą – wówczas zachowają ładną zieloną barwę. [/LIST] *Świeże jaja mają raczej matową i chropowatą skorupkę, natomiast nieświeże – często błyszczącą i gładką. [LIST][*][*]Jaja w skorupkach brązowych są mocniejsze niż w białych, rzadziej pękają podczas gotowania. [*][*]Świeże zioła należy siekać na zwilżonej drewnianej deseczce – nie stracą wtedy aromatu. [*][*]Miękkie pomidory stwardnieją, gdy włożymy je na 15 minut do lodowatej wody. [*][*]Sałata dłużej zachowa świeżość, jeśli natniemy głąb i włożymy do miski z wodą. [/LIST] Żródło: Pani domu poleca Przepraszam za mało estetyczny tekst, ale nie udało mi sie"wkleić" tej wiadomości w lepszej formie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom